Politic

Marian Crușoveanu, despre Legea Interoperabilității: Prin această lege România va intra într-o nouă epocă

Săptămâna aceasta a fost votată Legea Interoperabilității, inițiată de PNL și adoptată de Parlamentul României. Legea are drept scop adoptarea unor măsuri referitoare la tehnologii, echipamente, programe software și datele utilizate de acestea, în vederea contribuirii la creșterea gradului de interconectare între sistemele informatice ale instituțiilor și autorităților publice și la facilitatea schimbului de date între acestea, pornind de la principiile și obiectivele Cadrului European de Interoperabilitate. 

„Adio, dosar cu șină și copii xerox inutile! La revedere, ore pierdute la cozi! Cam în acest fel se va traduce Legea Interoperabilității, inițiată de PNL și adoptată de Parlamentul României, cu o majoritate covârșitoare.
În această săptămână, în Camera Deputaților, am votat o lege esențială pentru reforma administrației locale și centrale. Un pas revoluționar în tot ce înseamnă digitalizarea administrației publice din România. Astfel, noi toți vom beneficia de un serviciu care ne-a dat bătăi de cap, ani de zile: copii xerox peste copii xerox, dosare peste dosare cu documente deja emise de către instituțiile și autoritățile statului.
Prin platforma de interoperabilitate care va fi creată, toate informațiile necesare vor putea fi accesate de către funcționarii publici, în timp real. Astfel, fie că vorbim de persoane fizice sau juridice, acte de stare civilă, documente care privesc bunuri, situația fiscală, certificate constatatoare sau de înmatriculare, toate acestea vor fi la un click distanță de funcționarii administrației.
Prin această lege, practic, România va intra într-o nouă epocă, serviciile publice vor fi livrate rapid, căci copiile xerox vor fi preluate de sisteme informatice. În acest fel, interacțiunea cetățenilor cu instituțiile și autoritățile publice va fi simplificată. De altfel, se anunță sfârșitul birocrației și statul la cozi inutile.
Este important să reținem că această lege presupune că noi, cetățenii, nu vom mai pune la dispoziția statului documente care au fost deja emise de autoritățile și instituțiile acestuia. În viitor, această lege va deschide un nou capitol de livrare a serviciilor publice: simplu, rapid și la un click distanță. Legea prevede și aspecte ce țin de transparență și protejarea datelor personale, astfel încât să putem afla oricând ce instituție ne-a accesat datele personale.
Felicitări colegului nostru, Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, pentru toate demersurile făcute în adoptarea acestui proiect legislativ”, a transmis deputatul Marian Crușoveanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top