Politic

Marian Crușoveanu: Certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online

Bogdan Crușoveanu afirmă că digitalizarea serviciilor publice reduce călătoriile inutile către instituții și timpul pierdut din cauza statului la cozi. Deputatul anunță că pe lângă dispariția dosarului cu șină a fost implementată și o lege care permite obținerea certificatului de cazier judiciar în format electronic. Peste 2.600 de persoane au accesat acest tip de certificate în primele ore după lansarea platformei hub.mai.gov.ro, pe 1 februarie.
„Transformarea digitală a serviciilor publice reduce drumurile inutile la instituții, dar și timpul pierdut din cauza statului la cozi.
De câțiva ani, asistăm la un proces accelerat de transformare digitală a serviciilor publice, ceea ce aduce, după sine, o serie de avantaje pentru fiecare cetățean. Serviciile publice pentru eliberarea documentelor ne arată cât de simplu şi rapid poate fi rezolvată o problemă, de oriunde, fără a fi nevoie să fim împiedicați de birocrație sau de ”gemulețul” ghișeului fizic. Anul trecut am adoptat mai multe proiecte legislative în Parlament, referitoare la debirocratizarea României prin digitalizare. Pot afirma că demersuri pentru digitalizarea serviciilor publice, precum aplicația ghiseul.ro, au efecte benefice imediate pentru noi toți.
Pe lângă eliminarea dosarului cu șină, am adoptat și legea care prevede eliberarea certificatului de cazier judiciar, în format electronic. Peste 2.600 de cetățeni au obținut astfel de certificate, în primele ore de funcționare a platformei hub.mai.gov.ro, lansată pe 1 februarie. Practic, în momentul de față, este disponibilă versiunea pilot ce permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetățenie română, care nu sunt înscrise în evidențele Sistemului Național de Evidență a Cazierului Judiciar Român. Simplu, rapid și de oriunde pot obține acest document.
Digitalizarea serviciilor publice presupune transferul serviciilor guvernamentale tradiționale în format electronic, prin intermediul tehnologiei, pentru a îmbunătăți accesibilitatea, eficiența și transparența acestora pentru cetățeni. Mă bucur că am susținut și am votat astfel de proiecte de lege care vor ușura viața multor cetățeni”, a declarat deputatul Marian Crușoveanu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top