Politic

Marian Crușoveanu: Acces mai bun la serviciile de medicină de familie, în mediul rural

„Acesta este proiectul de lege pentru care am votat săptămâna aceasta, în plenul Camerei Deputaților.
Această inițiativă legislativă aparține PNL și are ca rol reforma în domeniul sănătății, dând astfel libertate autorităților locale de a se implica în deschiderea de noi cabinete de medicină de familie sau în extinderea celor existente. Serviciile oferite comunităților locale vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
În județul Constanța, conform Anuarului Statistic din 2021, funcționează 297 de cabinete de medicină de familie, față de anul 2015, când existau 435 de cabinete. Această inițiativă este un sprijin pentru locuitorii din mediul rural care sunt puși adesea în situația de a străbate mulți kilometri pentru a ajunge la un doctor. Această lege este un pas înainte și va asigura un acces mai ușor la serviciile medicale de bază, pentru fiecare localitate din județul nostru și nu numai.
Unul din avantajele acestei legi este și faptul că primăriile pot încheia contracte cu medicii, prin care aceștia să poată fi plătiți suplimentar din bugetul local. Astfel, aceasta este o formă în plus de a încuraja accesul mai ușor al cetățenilor la servicii medicale”, a transmis deputatul Marian Crușoveanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top