Actualitate

Manipulare cu fotografii trucate în cazul protestului CORONASCEPTICILOR din Berlin

Pe internet au fost rostogolite în ultimele zile, fotografii însoțite de mesaje despre mitinguri uriașe pentru eliberarea europenilor de „tirania” impusă de state, din cauza pandemiei.

Teoria vehiculată era că 500.000 sau chiar milioane de germani, au ieșit în stradă la Berlin, pentru a denunța „minciuna Covid”, „dictatura medicală” și, desigur, „oculta mondială”.

Iată cum sună un astfel de mesaj, postat pe o pagină de Facebook din România, intitulată Truth For Life (încadrată ca pagină de… media):

01 August 2020, BERLIN! Mass-media coruptă, cumpărată cu milioane se euro (bani împrumutați de la MARII PĂPUȘARI AI LUMII pe care românii vor trebui să-i returneze) de Guwernerul României sclav docil al OCULTEI MONDIALE, adoptă tactica struțului și se face că nu știe/nu vede nimic – nici o știre la TV despre protestele de amploare din Germania și Anglia! Incredibil !

„În timp ce la noi dictatura medicală încearcă să-i determine pe români, prin mijloace „soft”, să se închidă din nou în case, la Berlin peste 500.000 de germani participă la un mare marș de protest, fără mască și fără a respecta distanțarea fizică.

Corona, alarmă falsă”, „Suntem forțați să purtăm botniță” sau „Încetați această panică – dați-ne înapoi drepturile fundamentale!”

„Când se vor trezi și ipohondrii români, vor constata că singurul drept pe care îl mai au e acela de a sta în casă, eventual și acolo tot cu mască!”

Lucian Costea

Postarea ajunsese într-o singură zi la peste de comentarii și 2.500 de distribuiri. La fel de repede a crescut și numărul participanților la protestul din Berlin, de la 500.000 la 2 milioane, număr avansat în comentarii de „surse bine informate”.

Presa din Germania și autoritățile au dat cifre între 17.000 și 20.000 de participanți, dar ce mai contează asta de vreme ce mass-media este coruptă, cumpărată cu milioane se euro”, după cum spun autorii postării.

Desigur, nu contează nici faptul că fotografiile care ilustrează acest fake news nu sunt de la mitingul de pe 1 august, din Berlin. Ele au fost făcute la evenimentul Street Parade de anul trecut, un pic editate, desigur.

FAKE NEWS 2020

STREET PARADE, 2019

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top