Fără categorie

Mai multe vedete, in frunte cu Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, au defilat pe biciclete la deschiderea noului centru Cicloteque din Parcul Drumul Taberei

PrintAdauga la favorite

30.06.2011

Miercuri, 29 iunie, un nou centru de inchiriere biciclete Cicloteque a fost deschis in Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) in prezenta lui Borbely Laszlo, Ministrul Mediului si Padurilor, Zoli Toth (Sistem), Sorin Brotnei (Akcent), Lucian Mandruta (Antena 2), actorul Dorian Boguta, Alexandru Constantin (Prima TV), stefan Lungu, compozitorul Zsolt Kerestely si Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde. Acestia au defilat pe biciclete in tinute elegante puse la dispozitie de Trends by Adina Buzatu pentru a demonstra ca este posibil sa mergi pe bicicleta chiar si atunci cand profesia reclama o vestimentatie sobra.

De asemenea, si Elena Udrea, Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale si Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, au fost prezenti la deschiderea noului centru Cicloteque, aratandu-si astfel sprijinul pentru promovarea mersului pe bicicleta.

Reteaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde si UniCredit tiriac Bank, cu sprijinul Primariei Sectorului…

PrintAdauga la favorite

30.06.2011

Miercuri, 29 iunie, un nou centru de inchiriere biciclete Cicloteque a fost deschis in Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) in prezenta lui Borbely Laszlo, Ministrul Mediului si Padurilor, Zoli Toth (Sistem), Sorin Brotnei (Akcent), Lucian Mandruta (Antena 2), actorul Dorian Boguta, Alexandru Constantin (Prima TV), stefan Lungu, compozitorul Zsolt Kerestely si Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde. Acestia au defilat pe biciclete in tinute elegante puse la dispozitie de Trends by Adina Buzatu pentru a demonstra ca este posibil sa mergi pe bicicleta chiar si atunci cand profesia reclama o vestimentatie sobra.

De asemenea, si Elena Udrea, Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale si Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, au fost prezenti la deschiderea noului centru Cicloteque, aratandu-si astfel sprijinul pentru promovarea mersului pe bicicleta.

Reteaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde si UniCredit tiriac Bank, cu sprijinul Primariei Sectorului 6, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si Universitatii Bucuresti.

Noul centru Cicloteque a fost inaugurat in cadrul unui eveniment inedit, o parada de moda masculina pe doua roti la care au participat Borbely Laszlo, Ministrul Mediului si Padurilor, Zoli Toth (Sistem), Sorin Brotnei (Akcent), Lucian Mandruta (Antena 2), actorul Dorian Boguta, Alexandru Constantin (Prima TV), stefan Lungu, compozitorul Zsolt Kerestely si Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde. Ei au defilat pe bicicletele Cicloteque in tinute elegante si business oferite de Trends by Adina Buzatu. Astfel, au demonstrat ca bicicleta este un mijloc de transport versatil care poate fi adaptat diferitelor ocazii, de la simpla plimbare intr-un parc la deplasarea la o intalnire de afaceri.

Adina Buzatu a conceput tinutele special in ideea de a arata ca oamenii pot adopta orice fel de stil vestimentar, nu doar sport, atunci cand se deplaseaza pe doua roti. Ei se pot imbraca fie casual, fie elegant sau business, in functie de rigorile profesionale la care se raporteaza.

„Cei care spun ca nu te poti imbraca elegant cand mergi pe doua roti ori nu stiu sa se imbrace, ori nu stiu sa mearga pe bicicleta”, a declarat Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde, referindu-se la conceptul evenimentului de lansare a noului centru Cicloteque.

„Totul este ca piesele vestimentare alese sa fie confortabile si concepute din materiale naturale. Ar fi neplacut sa se transpire excesiv asa cum se intampla atunci cand se poarta haine din materiale sintetice. Tot naturala trebuie sa fie si atitudinea atunci cand cineva se deplaseaza pe doua roti, atribut foarte important care intregeste succesul estetic. Pentru prezentare am ales barbati importanti, nu doar datorita numelui si carierei lor, ci mai ales pentru faptul ca sunt ciclisti pasionati si ecologisti convinsi, care incurajeaza prin stilul lor de viata lupta impotriva poluarii”, a declarat Adina Buzatu

„Prin acest proiect ne-am dorit sa transformam mersul pe bicicleta intr-o alternativa ecologica la deplasarea cu masina, demonstand astfel ca exista solutii pentru problema poluarii in orasul nostru. Ne mandrim cu acest proiect, deoarece Cicloteque este un proiect de pionierat, care a dat startul in ceea ce priveste mersul pe bicicleta si a adus Bucurestiul mai aproape de capitalele europene. O reusita deosebita o constituie faptul ca dupa doar 3 ani, proiectul a ajuns sa se autofinanteze, dovada vie ca bucurestenii sunt interesati de ecologie pentru ca au adoptat aceasta activitate ca si cand ar fi a lor. Si nu in ultimul rand, a transformat ciclismul intr-un stil de viata!” a declarat Anca Nuta, Head of Identity and Communication UniCredit tiriac Bank.

Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din Romania, numara in acest moment patru centre din care pot fi inchiriate biciclete la tarife foarte prietenoase. Primul centru, deschis in 2008, se afla in cadrul Facultatii de Drept. Alte doua centre, deschise in 2010, se afla in Parcurile Tineretului si Herastrau. Astfel, prin cele patru centre, Cicloteque a devenit o retea de bike-sharing in adevaratul sens al cuvantului, utilizatorii putand inchiria biciclete dintr-un centru si returna in altul. Inchirierea si rezervarea bicicletelor se pot face online pe site-ul www.cicloteque.ro, iar tarifele sunt: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile. Studentii, pensionarii si somerii beneficiaza de tarife speciale, reduse la jumatate.

In 2010, s-au inscris in sistemul Cicloteque 11.970 de utilizatori, bucurandu-se de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost inchiriate de peste 20.000 de ori. Comparativ cu anii anteriori, numarul utilizatorilor a crescut de aproape de trei ori, ceea ce demonstreaza ca interesul bucurestenilor pentru mersul pe bicicleta este tot mai mare, de la an la an.

In conditiile in care serviciul de bike-sharing Cicloteque a dobandit capacitatea de autofinantare in 2010, toate cheltuielile administrative fiind acoperite din incasari, iar interesul bucurestenilor pentru biciclete este in crestere, planurile MaiMultVerde si UniCredit tiriac Bank sunt de extindere a acestui serviciu.

********

Asociatia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii trei ani de activitate, 2008 – 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieti, a strans 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

UniCredit tiriac Bank este subsidiara bancara din Romania a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al fundatiei Unidea, fundatia umanitara a Grupului UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia actionarului majoritar si sprijinind pana in prezent numeroase organizatii si fundatii precum Mai Mult Verde, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociatia Catalist, Asociatia ArtPhoto, Fundatia Anonimul etc.

Pentru a primi prin email promotiile noastre, abonati-va la newsletter-ul nostru lunar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top