Opinii

Lupte tătărești la Cumpăna

Localitatea Cumpăna a fost gazda celei de-a IX-a ediții a „Luptelor Tătărești – Kureș”, manifestare desfășurată pe stadionul Complexului Sportiv „Victoria”. Alături de organizatori, Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au fost prezenți și reprezentanți ai Cultului Musulman, ai Consulatului Republicii Turcia în Romania și ai Prefecturii Județului Constanța.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România și a Uniunii Democrate Turcă din România, ai căror delegați au fost, de asemenea părtași la această competiție.
Devenită o tradiție, competiția a reunit luptători din mai multe localități ale Constanței, indiferent de vârstă ( minim 18 ani).
Kureşul este sportul tradițional al tătarilor prin care luptătorii își pun în valoare însușirile fizice şi psihice. Este, în aceeași măsură, o competiție a curajului, onestității și dibăciei. Singura regulă a Kureșului este aceea ca participanții să lupte drept, fără niciun fel de tertip care i-ar elimina din luptă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top