Politic

Lungoci către Ministrul Turismului: La câte târguri de turism este înscrisă România?

Deputatul PSD Dumitru Lucian Lungoci a adresat o interpelare ministrului Daniel Cadariu, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Deputatul dorește să afle ce strategie există la nivelul ministerului privind creșterea numărului de turiști străini, pentru anul viitor.
”Sezonul estival 2022 s-a încheiat și, din nefericire, nu foarte bine la capitolul turiști străini ajunși pe litoralul românesc. Aceiași situație de înregistrează la nivelul întregii țării, numărul turiștilor străini fiind cu 50% mai mic față de 2019, an fără restricții impuse din cauza pandemiei.
Concret, potrivit Institutului Național de Statistică, în primele șase luni ale anului 2022, în România au fost înregistrați 631.492 de turiști străini. În aceeași perioadă a anului 2019, aceiași instituție, arată că ne-au vizitat 1.206.645 turiști străini. Procentual vorbind, scăderea este de aproape 50%.
Este cifra reală pentru că orice comparație a anului turistic 2022 cu 2021 este forțată , în condițiile în 2021 a fost un an cu restricții. Chiar și Uniunea Europeană, prin oficiul de statistică Eurostat compară cei doi ani, 2022 cu 2019, atunci când se referă la revenirea turismului. Dar și oficiali din țări cu tradiție în turism – Spania, Portugalia, Franța, Italia și chiar Bulgaria au aceeași abordare politică.
Pe cale de consecință, procentul de 200% referitor la creșterea numărului de turiști străini, așa după cum ați anunțat, nu reflectă realitatea. Îmi doresc , însă, ca în 2023 această cifră să fie cea adevărată. 
Din acest motiv vă întreb, domnule ministru al Turismului, ce strategie există la nivelul ministerul pe care îl conduceți, astfel încât anul viitor creșterea reală a numărului turiștilor străini să fie de 200% față de anul 2022? La câte târguri de turism este înscrisă România, ce manieră de promovare s-a gândit în raport de specificitatea turismului autohton- de litoral, balnear, ecumenic, agrar, etc- și, nu în ultimul rând, câte întâlniri aveți programate cu omologii dumneavoastră din alte state precum și cu factorii abilitați pe acest domeniu?
Vă mulțumesc!
Cu deosebită considerație,
Deputat Dumitru Lucian Lungoci”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top