Opinii

Luna curăţeniei de primăvară la Cernavodă

La Cernavodă este în plină desfăşurare campania de curăţenie de primăvară în vederea pregătirii oraşului pentru Sărbătorile de Paşti.

Pentru prima oară în oraş, administraţia locală îşi propune să spele străzile principale după modelul oraşelor europene. Zilele acestea, angajaţii Serviciului de Gospodărie Comunală vor identifica străzile, vor înlătura noroiul şi alte depuneri astfel încât străzile să rămână curate în urma spălării cu jet de apă.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Spaţiile verzi sunt de asemenea în atenţia administraţiei locale, care a  început o campanie de scoatere şi tăiere a copacilor cu probleme, ale căror rădăcini au afectat trotuarele şi reţelele subterane iar în locul lor se plantează alţi copaci noi. Primăria a achiziţionat  200 de arţari şi tei, pe care îi va planta pe străzile Mircea cel Bătrân, Vasile Alecsandri şi Ovidiu, dar şi în alte zone ale oraşului. “Tot în această perioadă se plantează flori de sezon, se fasonează copacii, se curăţă spaţiile verzi şi se identifică zonele care necesită gazonare”, a declarat primarul oraşului, Mariana Mircea.

Primăria se pregăteşte şi pentru repararea gropilor din asfalt care au apărut în urma intervenţiilor la reţelele subterane sau a traficului greu şi refacerea marcajelor rutiere şi pietonale în tot oraşul.

Primăria îşi mai propune pentru această primăvară şi achiziţionarea unor plăcuţe de identificare a străzilor din oraş care să fie lizibile şi în culori plăcute. Acestea vor fi amplasate la intersecţia străzilor astfel încât acestea să fie uşor identificate. Această acţiune este absolut necesară în oraş, având în vedere că în acest moment sunt foarte multe străzi fără plăcuţe de identificare.

O altă acţiune pe care Primăria intenţionează să o realizeze este vopsirea Podului rutier Sfânta Maria, dar pentru care, din păcate, este nevoie de mulţi bani. Primarul oraşului spune că va iniţia mai multe acţiuni pentru găsirea fondurilor necesare.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top