Actualitate

Lucrările la Sala de Sport Școlară din Cernavodă, în grafic

 

Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, a anunțat că în luna noiembrie lucrările la obiectivul de investiții „Construire Sală de sport școlară, strada Cazărmii numărul 6, oraș Cernavodă” au avansat, stadiul acestora fiind până în acest moment în grafic.

„Reamintim faptul că Primăria a predat cu titlu gratuit terenul pe care se realizează acest obiectiv, iar de pe data de 6 octombrie de când a fost emis ordinul de începere, au fost demarate lucrările de pregătire și de degajare a amplasamentului”, spune primarul.

Proiectul este realizat cu fonduri provenite de la Compania Națională de Investiții (CNI), valoarea lucrărilor ridicându-se la 6,6 milioane de lei. Asocierea Masterclass AG SRL & Project Office Studio SRL & Construzioni Generali Sud SRL va realiza obiectivul, perioada de execuție fiind de 10,5 luni.

Noua sală de sport cu regim de înălțime P+1 va avea o capacitate de 102 locuri în tribune și va putea găzdui, pe lângă orele de sport din programa celor două licee și a școlii gimnaziale și diverse competiții interne (handbal, baschet, volei)

„Lucrările realizate până în prezent sunt: execuția săpăturilor pentru realizarea fundațiilor; cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații; turnarea plăcii de beton de la parter, precum și pregătirea  lucrărilor de cofrare în vederea turnării plăcii din beton de la etaj”, adaugă Liviu-Cristian Negoiță.

De noua sală de sport vor beneficia circa 1.300 de elevi ce își desfășoară activitatea în incinta Campusului Școlar și care, în prezent, nu dispun de spațiul adecvat necesar pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

Administrația publică locală a făcut demersuri de mai multă vreme pentru obținerea finanțării și realizarea investiției. La începutul acestui an Compania Națională de Investiții a semnat contractul de execuție al Sălii de sport in incinta Campusului Școlar, unde funcționează cele două licee și Școala gimnaziala Mircea Eliade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top