Actualitate

Lucrările de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu energie termică a municipiului Tulcea, aproape finalizate

Primăria Tulcea și SC Energoterm SA, în parteniat cu SC Alum SA, au inițiat acest proiect, pentru a reduce pierderilor istorice anuale pe care le genera anticul și neperformantul Cazan de Apă Fierbinte (CAF), care producea o energie termică de 50 Gcal. pentru aproximativ 3000 de beneficiari, o cantitate foarte mare raportată la numărul de utilizatori, cu un consum imens de gaz și energie.

Investiția, în valoare de 9.517.620 Lei, inclusiv TVA, pune în funcțiune un sistem nou, cu trei Cazane de 6 Gcal. fiecare, care pot funcționa independent, câte două sau toate trei în grup, în funcție de condițiile meteorologice și de temperatura care trebuie generată către consumatori.

Modernizarea sistemului reduce cu aproximativ 30% consumul de gaz, elimină pierderile de producție și anulează plata certificatelor verzi, care înseamnă 1.000.000 Euro pe sezonul de iarnă.

Extinderea instalațiilor va genera o producție a energiei termice mult mai eficientă, pentru consumatori și pentru primăria municipiului, care subvenționează peste 58% din costuri.

Este o lucrare pentru care am început demersurile încă de la începutul mandatului, iar acum o vedem (aproape) finalizată. Sunt lucruri care trebuiau făcute de mult timp, unele se pot realiza mai repede, pe când altele necesită mai mult timp pentru implementare. În spate este foarte multă muncă ce nu se vede, iar Răzvan Teodoru este unul dintre acei colegii ai echipei pe care o coordonez, care se dedică proiectelor de care municipiul are nevoie.

Mulțumesc lui Răzvan și colegilor din Energoterm, domnului consilier local Dorin Gabriel Tiu, managerul mecano-energetic al uzinei de alumină, societății SC Alum SA, constructorilor”, a transmis primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top