Politic

Bola: Actuala putere vrea să scoată Justiția din zona mecanismelor de control democratic

Parlamentarii din Forța Dreptei alături de cei din USR au semnat zilele trecute sesizarea de neconstituționalitate pentru cele trei legi ale justiției.

În opinia lor, legea privind organizarea judiciară, legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor şi legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), toate promovate de Ministrul Cătălin Predoiu și de actuala coaliție PSD-PNL, au fost promovate fără a se accepta nici măcar un amendament din partea partidelor de opoziție.

În acest sens, deputatul partidului Forța Dreptei, Bodan Bola a declarat:

“Pentru a scurta timpul de dezbatere și a evita orice amendament sau discuție serioasă, coaliția de guvernare s-a folosit de o „comisie specială, eliminând de pe circuitul parlamentar dezbaterea proiectelor în comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților.

De ce spun că sunt aiuristic numite ca „Legile Justiției”? Pentru că, la fel cum au procedat în nenumărate alte proiecte legislative, USL.iștii din actuala coaliție de guvernare au compromis un demers în esență necesar prin tot felul de articole care deformează grav înfăptuirea actului de justiție.

La fel ca în vremea lui Dragnea, sub paravanul unei așa-zise reforme a Justiției, actuala putere încearcă să scoată justiția din zona mecanismelor de control democratic. Vor vicia accesul liber la justiție al cetățenilor, vor face facultative hotărârile CCR și deciziile ICCJ și numai că nu vor obține ridicarea MCV, dar ne vor îndepărta și mai tare de acest obiectiv.

Așteptăm acum decizia Curții Constituționale, care, în condiții normale, ar trebui să fie una evidentă, de declarare a neconstituționalității acestor legi bolnave.”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top