Actualitate

Lucrările de modernizare ale stadionului „Ideal” din Cernavodă sunt în plină desfășurare

Primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță, a prezentat stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a stadionului din localitate.

Proiectul cuprinde reabilitarea terenului de fotbal, a pistei de atletism, vestiare, punct medical de prim-ajutor, punct anti-doping, dușuri și toalete moderne. Suprafața totală a terenului este de aproximativ 8.000 de metri pătrați, iar pista de atletism este realizată pe 1.000 de metri pătrați. Instalația de nocturnă a stadionului, formată din patru stâlpi prevăzuți cu proiectoare cu sursă LED, va face ca stadionul nostru să fie comparabil cu stadioanele marilor cluburi din țară.

„Modernizarea constă în transformarea fostului stadion Central al orașului, nefuncțional, într-un stadion modern, care va fi redat structurii urbane a localității”, spune Liviu-Cristian Negoiță, primarul Cernavodei.

Fiind unul dintre obiectivele de interes ale conducerii Administrației Publice Locale, noua viziune de dezvoltare a Complexului Sportiv din localitate ține seama de o serie de discipline sportive care se vor desfășura cu public, precum și de condiții optime de antrenament pentru sportivi.

 „Noul stadion, ce va păstra aceeași denumire, este executat conform standardelor contemporane, fiind o investiție așteptată îndelung de sportivi şi suporteri, deopotrivă. Stadionul va avea o capacitate totală de 700 de locuri, din care 7 pentru persoanele cu nevoi speciale”, adaugă primarul Negoiță.

Până în prezent au fost finalizate într-o proporție destul de mare lucrările la noua tribună, parțial acoperită, acolo unde vor funcționa spații pentru presă, VIP și loje.

De asemenea, au fost finalizate lucrările de infrastructură ale terenului de joc, precum și lucrările de drenaj. La mijlocul lunii octombrie a început montarea gazonului natural, tip rulou, după ce, în prima fază, s-a procedat la îndepărtarea vechiului gazon, decopertându-se fâșiile de iarbă şi apoi s-a tasat nisipul pentru amenajarea noii suprafețe de joc. Pe toată suprafața terenului a fost realizat un sistem de irigație pentru tratarea și menținerea corespunzătoare a gazonului. De asemenea, de câteva zile au început și lucrările de montare a scaunelor din tribună, respectând toate cerințele necesare omologării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top