Actualitate

Lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, în Cernavodă

Luna aceasta este în plină desfășurare proiectul inițiat de administrația publică locală a orașului Cernavodă, anume „Reabilitarea termică a cinci blocuri de locuințe”.

Astfel, lucrările la blocurile 1,3,8 și 10 situate în strada Plantației, precum și la blocul B de pe strada Pinilor, se execută conform graficelor, în termenele stabilite prin contract.

Administrația Publică Locală continuă proiectele prin care își propune ca orașul Cernavodă să devină un oraș modern cu infrastructură dezvoltată, cu un sistem social calitativ şi echitabil, cu o economie bine calculată şi un mediu curat. Cernavodă a devenit, în ultimii ani, una dintre localitățile care urmărește să sporească nivelul de confort al cetățenilor în ceea ce privește reabilitarea termică fiind una dintre prioritățile conducerii orașului”, spun reprezentanții primăriei.

Reabilitarea celor cinci blocuri de locuințe constă în izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/ planşeului peste ultimul nivel precum si izolarea termică a planşeului peste subsol.

„Reabilitarea termică prezintă multiple avantaje, ea conducând la reducerea substanțială a costurilor de întreținere pentru locuitori (cu până la 30 – 40%). Economiile la energia termică nu sunt deloc neglijabile”, mai arată reprezentanții primăriei.

Finanțarea executării lucrărilor de reabilitare termică este de 60% din alocații de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și 40% din fonduri aprobate anual cu această destinație din bugetul local.

Până în prezent, în orașul Cernavodă, pe lângă cele cinci blocuri în curs de reabilitare, au fost finalizate prin același program privind creșterea energetică, încă 10 blocuri. De asemenea, Administrația Publică Locală mai are semnate contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru încă patru blocuri ce se află momentan la stadiul de autorizare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top