Actualitate

Lucrările de construcție a Centrului Comunitar Multifuncțional din Comuna Baia au continuat și în ianuarie

Imobilul ar urma să fie dat în folosință în această primăvară, menționează reprezentanții Primăriei Baia, județul Tulcea. Beneficiind de ajutorul temperaturilor ridicate pentru această perioadă a anului, lucrările de construcție la Centrul Comunitar Multifuncțional au continuat  și pe parcursul lunii ianuarie.

Centrul Comunitar Multifuncțional este înființat în cadrul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală” cu scopul de a furniza servicii de sprijin locuitorilor Comunei Baia prin creșterea accesului la serviciile sociale, educaționale, de ocupare și de sănătate publică.

Serviciile din cadrul centrului vor fi oferite gratuit. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 994.713 de euro, oferit de Norvegia, prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală, având ca perioadă de desfășurare: 1 septembrie 2021 – 31 august 2023.

Obiectivul proiectului, al cărui promotor este Primăria Baia, este creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor defavorizate la servicii sociale precum asistență socială, educație, sănătate, ocupare, locuire în vederea combaterii și prevenirii sărăciei și a riscului de excluziune socială.

De exemplu, proiectul vine în sprijinul a 190 de locuitori ai Comunei Baia care vor fi ajutați să se angajeze prin intermediul serviciilor oferite în cadrul Activității 6.1 ”Servicii pentru pregătirea tinerilor/adulților în vederea accesării pieței muncii”, una dintre cele mai importante activități ale acestor măsuri integrate de dezvoltare locală.

Grupul țintă al acestei activități este format din următoarele categorii sociale:

• 120 de tineri cu vârsta de maximum 24 de ani, NEETS (nici la muncă, nici la școală)

• 70 de adulți (cu vârsta peste 24 de ani), din categoria șomeri sau inactivi.

Cele 190 de persoane vor fi consiliate, evaluate și instruite în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă cum ar fi: întocmire CV, identificare potențiali angajatori, prezentare la interviu etc.

Sprijin primesc și 80 de persoane vârstnice din Comuna Baia care beneficiază de servicii socio-medicale gratuite în cadrul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”, și anume:

  • Analize medicale de bază,
  • Servicii medicale de bază (ecografie, electrocardiogramă, măsurare glicemie, măsurare tensiune, etc.,
  • Monitorizarea stării de sănătate,
  • Sprijin în vederea înscrierii la medicul de familie, etc.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top