Actualitate

Comuna Carcaliu, proiect privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public

Consilierii locali ai comunei tulcene Carcaliu au aprobat printr-o hotărâre proiectul inițiat de primarul Gheorghe Panfil privind participarea la Programul de creștere a eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.

De asemenea, aleșii locali au aprobat documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) și indicatorii tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Comuna Carcaliu, Județul Tulcea”.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea eficienței energetice a sistemului se iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziționarea şi instalarea sistemelor de telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții în Comuna Carcaliu, județul Tulcea.

Situația proiectată propune înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu consum mare de energie, în număr de 273 de bucăți cu aparate de iluminat cu LED de putere 20W, cu eficiență energetică ridicată pentru iluminatul căilor de circulație rutieră și/sau pietonală, integrat într-un sistem de telegestiune cu comunicație wireless.

Totodată, se propune înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu consum mare de energie, în număr de 79 de bucăți cu aparate de iluminat cu LED de putere 40W, cu eficiență energetică ridicată pentru iluminatul căilor de circulație rutieră și/sau pietonală, integrat într-un sistem de telegestiune cu comunicație wireless și instalarea unui sistem de telegestiune prin montarea unui controler pentru telegestiune la nivel de aparat de iluminat, pentru comandă și control fără fir, de la distanță, în număr de 352 de bucăți.

Prin acest proiect, Primăria Carcaliu își propune reducerea consumului anual de energie primară în sistemul iluminat public (kWH/an) cu 30.212,00 kWh/an și scăderea anuală a gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) cu 43,83%.

Valoarea totală a investiției este de 1.066.584,43 de lei, cu TVA, din care valoarea totală eligibilă nerambursabilă, inclusiv TVA, este de 1.000.000,00 de lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top