Opinii

Lucrări de salubrizare şi estetizare urbanistică la Cernavodă

Primăria Cernavodă a venit în sprijinul cetăţenilor din localitate prin executarea unor lucrări de salubrizare în subsolurile imobilelor, unde au fost reabilitate instalaţiile de apă şi canalizare.

 

Un articol de Sebastian TARCEA

Până în prezent, au fost curăţate 38 de subsoluri de bloc, urmând ca pe viitor să se întâmple acelaşi lucru şi cu alte 20. A fost înfiinţat şi un departament în cadrul primăriei care se va ocupa de relaţia cu asociaţiile de proprietari. Acesta are ca scop sprijinirea şi informarea proprietarilor de locuinţe cu privire la constituirea şi funcţionarea lor în asociaţii de proprietari. În acest fel, cetăţenii care locuiesc în blocuri, vor putea beneficia de Programul naţional de reabilitare termică, derulat cu fonduri de la Guvern, şi îşi vor putea îmbunătăţi relaţia cu societatea de furnizare a apei şi a agentului termic. O prioritate a primarului Mariana Mircea este îmbunătăţirea imaginii oraşului. În acest sens, vor fi demarate lucrări de reabilitare şi înfrumuseţare a faţadelor blocurilor de locuinţe. Au fost reorganizate şi serviciile de gospodărire a localităţii, astfel încât activitatea de salubrizare este asigurată în prezent de cinci formaţii de lucru care acoperă toate zonele oraşului atât în cursul săptămânii cât şi în weekend. Un alt program demarat de către Primăria Cernavodă se referă la estetizarea urbanistică. Astfel au fost înfrumuseţate sensul giratoriu din centrul oraşului, taluzul de la intrarea în oraş şi cel din zona Columbia. Lucrări de acest gen au fost desfăşurate în zona situată de-a lungul Canalului Dunăre – Marea Neagră, unde au fost cosmetizaţi arbuştii şi copacii. Administraţia Locală din Cernavodă mai are în program amenajarea de spaţii verzi în fiecare cartier al oraşului, a două parcuri mari şi a falezei de-a lungul Canalului şi de la Dunăre.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top