Actualitate

Lucrări de reabilitare și modernizare finalizate la Școala Gimnazială din Topalu

Construit în anul 1966, corpul al doilea al Școlii Gimnaziale Numărul 1 din Topalu a intrat în atenția administrației locale în ultimii ani. În acest sens, echipa condusă de primarul Valentin Stanciu a depus un proiect de reabilitare și modernizare a Corpului C2, iar investiția a fost asigurată de către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Am încheiat lucrările de reabilitare a corpului de la Școala Gimnazială din Topalu. Corpul era construit în 1966 și avea nevoie urgentă de reabilitare. Sunt patru săli de clasă acolo. Lucrările, de mare anvergură, s-au executat la interior, exterior, acoperiș, au fost montate instalații electrice noi, instalații de detectare a fumului, instalații sanitare noi”, a declarat pentru „Dezvăluiri” primarul Valentin Stanciu.

De asemenea, corpul de școală este dotat și cu un sistem de încălzire nouă care este racordat la centrala termică a unității de învățământ, o centrală modernă, achiziționată de primărie anul trecut, care asigură căldura întregii clădiri.

La Școala Gimnazială Numărul 1 învață în acest moment aproximativ 180 de elevi din localitățile Topalu și Capidava. Istoria învățământului din comuna situată pe malul drept al Dunării pornește încă din anul 1879, când documentele vremii notează că Topalu avea o școală cu 2 posturi. Treptat, s-a înființat şi școala de fete cu un singur post. Din 1911 școala are local nou, tip casa şcoalelor, cu 4 săli de clasă. Modernizarea învățământului românesc şi creșterea populației școlare a impus construcția mai multor corpuri de școală. Din 1966 școala este compusă din 2 corpuri, iar în prezent dispune de 4 săli de clasă, 2 laboratoare şi un cabinet de informatică.

Un alt proiect aflat în plină execuție în comuna Topalu este cel al refacerii tramei stradale pe trei străzi. Finanțarea este asigurată, de asemenea, din fonduri publice. „Este vorba despre un kilometru de tramă stradală care presupune modernizarea a trei străzi: strada Grădiniței, strada Dinu și Sevasta Vintilă și strada Hârșovei, pe care executăm lucrări în acest moment”, spune primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.

Conform proiectului, lucrările trebuie să se finalizeze anul viitor. Ele nu sunt influențate neapărat de vremea de afară deoarece proiectul tehnic presupune refacerea trotuarelor pe o lățime de 1,2 metri cu pavele. Între aceste trotuare și partea carosabilă va exista o porțiune de 60 de centimetri de spațiu verde unde administrația locală se pregătește să planteze trandafiri în primăvara viitoare. Desigur, amenajarea spațiului verde se va face cu resurse proprii, acest aspect nefiind cuprins în proiectul de refacere a tramei stradale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top