Actualitate

Lucrări de asfaltare la Eforie Nord, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană

Chiar dacă ne aflăm în plină epidemie de coronavirus, administrația publică din Eforie continuă proiectele edilitare. E vorba de asfaltarea bulevardului Tudor Vladimirescu din Eforie Nord, lucrare ce face parte din proiectul cu finanțare europeană Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de utilitate publică pentru valorificarea atracțiilor turistice în orașul Eforie

Proiectul de investiții vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv utilitățile din corpul drumului, iluminat public și dotări, în zona bulevardului Tudor Vladimirescu și strada Mării – Eforie Nord, în scopul facilitării unui acces mai bun la principalele obiective turistice naturale.

Obiectivul general al proiectului îl constituie valorificarea resurselor turistice naturale specifice stațiunii balneoclimaterice Eforie, cu scopul de a spijini creșterea economică sustenabilă a zonei și creșterea gradului de ocupare a forței de muncă.

Investiția propusă este inclusă în Strategia privind dezvoltarea durabilă a Orașului Eforie și cuprinde lucrări de inginerie geotehnică pentru stabilizarea terasamentului drumului; refacerea infrastructurii rutiere de bază și modernizarea utilităților din corpul drumului (refacere trotuare, iluminat public, dotări cu mobilier urban, și instalare wi-fi în spațiile publice).

Atât bulevardul Tudor Vladimirescu cât și strada Mării reprezintă principalele căi de acces în zona turistică și balneoclimaterică a stațiunii Eforie Nord. Ambele străzi se aflau într-o stare de degradare avansată, improprie utilizării într-o stațiune turistica, fiind afectate și de lucrările de modernizare a rețelelor de utilitate publică. 

În cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări:

  1. Modernizarea infrastructură rutieră – bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Mării 2 și strada Mării 1;

  2. Amenajare zonă de promenadă pe bulevardul Tudor Vladimirescu și Strada Mării 2

  3. Realizare pistă de role și biciclete

  4. Montare mobilier urban

  5. Amenajări parcaje, trotuare, precum și amenajări peisagistice;

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top