Politic

Lucian Lungoci: PSD depune în Parlament un proiect pentru a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie

Deputatul Lucian Lungoci discută despre decizia PSD de a depune în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie. Social democrații consideră că este inadmisibil ca într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim! Concret, ei vorbesc despre o TREIME din numărul total de angajați din România (1,7 milioane de persoane)  ce sunt angajate pe salariul minim, deși peste 80% dintre acestea au cel puțin o calificare.
De aceea, Partidul Social Democrat consideră că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare. Iar, în acest sens, propunerile PSD, comunicate de Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, pentru modificarea Codului Muncii, sunt:
– salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
– salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top