Actualitate

Horia Constantinescu: Sunt vinovat pentru că NU IAU ȘPAGĂ!

Directorul adjunct al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, Horia Constantinescu, a fost în ultima vreme ținta unor critici din partea USR PLUS. În urmă cu două zile, Asociația Comercianților din Dobrogea s-a adăugat criticilor lui Constantinescu, pe care l-a acuzat că i-ar supune pe comercianți la presiuni și șantaj.

Directorul adjunct al Direcției de Servicii Publice le-a răspuns acestora din urmă cu un comunicat în care vorbește despre acțiunile de control care au vizat agenți economici, acțiuni despre care spune că au respectat legea. Constantinescu îi îndeamnă pe semnatarii comunicatului să depună plângeri împotriva sa, dacă susțin că el a încălcat legea.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

De la constituirea Comandamentului Litoral 2021 și până în prezent, au fost derulate permanent acțiuni de verificare și evaluare a activității comerciale a zeci de operatori economici ce își desfășoară activitatea, pe raza municipiului Constanța și a stațiunii Mamaia, în zonele cu impact turistic major. Au fost depistate nenumărate nereguli, pornind de la structura în care aceștia își desfășoară activitatea până la activitatea în sine. Multe dintre locații au fost eliminate în urma dialogului cu administratorii sau proprietarii acestora, fiind construite ilegal și culmea, unele dintre ele fiind autorizate pentru funcționare.

Constatând aceste situații, am hotărât împreună cu reprezentanții Poliției Locale, alături de cei ai Direcției de Autorizare din cadrul Primăriei municipiului Constanța, reevaluarea tuturor dosarelor unde se solicita acordul sau avizul pentru funcționare, în baza HCL 427/2017, a OUG 99/2000, a Ordinului Ministerului Sănătății nr. 976/ 1998 dar și în baza mult discutatei HG nr. 559/2/001. Sunt acte normative în vigoare, ce trebuie respectate, indiferent dacă acestea contravin unor interese de grup.

Dacă a aplica actele normative în vigoare cu strictețe și a urma litera legii fără interpretări părtinitoare, la fel pentru toți, indiferent de nume și apartenență înseamnă șantaj, atunci da, sunt vinovat!

Da, sunt vinovat de faptul că am ales să fac parte dintr-o echipă care își dorește readucerea la viață a turismului de calitate în Constanța.

Da, sunt vinovat că îmi încep fiecare zi de muncă în jurul orei 5.00 dimineața și o termin după ora 20.00.

Da, sunt vinovat că în ultima perioadă societatea de salubrizare descoperă împreună cu noi rigolele din stațiune și faptul că după curățarea acestora faleza poate fi spălată așa cum deja au fost spălate și străzile din centrul vechi al Constanței.

Da, sunt vinovat de aplicarea unor sancțiuni usturătoare de peste 20 de mii de RON operatorilor economici ce și-au bătut joc de oraș, aruncând deșeurile pe unde au vrut.

Da, sunt vinovat și de faptul că în multe weekenduri, în loc să stau cu familia, am avut întâlniri cu grupuri de operatori economici cărora, în prezența reprezentanților Poliției Locale le-am oferit consultanță iar majoritatea s-au conformat înțelegând că legea și orașul trebuie respectate.

Și mai sunt vinovat pentru ceva: NU IAU ȘPAGĂ.

Știu că doare să pui mâna pe bidinea, știu că doare să dai cu mătura în fața spațiului comercial, știu că doare să-ți vezi afacerea pusă în pericolul de a respecta actele normative.

Ca o concluzie, îi somez pe semnatarii comunicatului de presă și pe susținătorii acestora să depună plângere împotriva mea, dacă am încălcat legea. Pentru că eu voi depune plângeri împotriva celor care au scris despre mine inepții, încălcând Legea Discriminării, Codul Administrativ și cel mai important poate, încălcând conduita morală.

Îmi asum atitudinea fermă ce poate părea unora arogantă sau răutăcioasă. Poate pentru că nu am intrat cu mâna întinsă în acțiunile de control sau pentru că nu mi-am umplut sacoșile cu bunuri, am devenit indezirabil, culmea, pentru cei care încalcă legea.

Echipa din care fac astăzi parte pune respectarea legii mai presus de interesele de grup iar eu, fac din nou promisiunea că voi impune respectarea legii și că voi fi alături de toți cei care înțeleg acest lucru.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top