Politic

Lucian Lungoci propune o soluție pentru traficul infernal înspre sudul litoralului

Deputatul Lucian Lungoci solicită Premierului ca la urmăroarea rectificare bugetară să fie alocați Consiliului Județean Constanța 44 milioane lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de asfaltare a 12 km (între Amzacea și Pecineaga). Astfel, susține Lungoci, se va diminua traficul de pe DN 39, drumul ce leagă Constanța de restul stațiunilor din sud pentru că după reabilitare se va putea utiliza DJ 392 spre DN 38. Redăm mai jos textul integral al scrisorii deschise:
„Domnule Premier Florin Cîțu,
Mă adresez dumneavoastră, convins fiind că vă preocupă situația românilor care stau ore în șir în traficul infernal înspre și dinspre sudul litoralului.
Sunt turiștii care au ales să nu plece în Bulgaria sau Grecia, preferând să își petreacă sejurul în stațiunile din această zonă și să-și cheltuie banii aici. Ceea ce înseamnă un sprijin important pentru turism, industrie greu încercată din cauza pandemiei.
După cum bine știți, soluția acestei probleme este doar o rută altenativă la DN 39, drum care leagă Autostrada Soarelui de stațiunile din sudul litoralului.
A existat o alternativă în acest sens, „Varianta Techirghiol”, care trebuia să se desprindă din autostrada de centură a Constanței, A4. Trecea prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închidea la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.
Proiectul ar fi trebuit să fie inclus în PNNR, dar actualul ministru al Transporturilor nu a făcut acest lucru, anunțând o altă variantă. O autostradă până în sudul litoralului, lucrare care ar urma să fie executată prin Programul Operațional de Transport 2021 -2027
Realist vorbind, lucrarea executată prin POT va fi finalizată într-un orizont optimist de timp de 5 ani. Perioadă în care pe drumul spre sudul litoralului datele problemei vor fi precum cele din acest an sau, de ce să nu recunoaștem, precum cele din anii trecuți: aglomerație, circulație bară la bară, timp pierdut, nervi întinși la maximum.
Pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, până la finalizarea lucrării mai sus menționate există o soluție pentru a diminua traficul de pe DN 39.
Concret, se poate utiliza DJ 392 spre DN 38. Un drum ce trece prin localitățile 23 Agust, Dulcești, Pecineaga, Amzacea. De-a lungul acestui drum, există o porțiune de aproximativ 12 km – între Amzacea și Pecineaga – impracticabil, care necesită reparații capitale.
Încă din 2018 Consiliul Județean Constanța, prin propria Regie de drumuri si poduri (RAJDP), a demarat efectuarea expertizelor tehnice, întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), cadastru. Rămân de făcut proiectarea și execuția lucrărilor.
Consiliului Județean Constanța nu are banii necesari pentru a putea reabilita cei 12 kilometri de drum. 12 kilometri care pot rezolva o problemă acută a județului Constanța.
Domnule premier, pe această cale vă solicit ca, la prima rectificare bugetară, să alocați Consiliului Județean Constanța suma de 44 milioane lei reprezentând valoarea lucrărilor, așa cum reiese din DALI.
În speranța că solicitarea mea va primi un răspuns pozitiv, vă mulțumesc, convins fiind că vă preocupă rezolvarea acestei probleme care afectează grav calitatea vieții constănțenilor, dar și a turiștilor români veniți din toate colțurile țării, în sudul litoralului.
Lungoci Dumitru Lucian
Deputat PSD Constanța”

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top