Politic

Lucian Lungoci: Constanța este, din nou, îngropată în gunoaie!

Deputatul Lucian Lungoci trage un semnal de alarmă în privința gunoaielor din oraș și vine chiar și cu soluții pentru această problemă apăsătoare: înființarea propriului serviciu de salubrizare.

”De data aceasta s-a depășit limita bunului simț administrativ. Despre cel olfactiv ce să mai spunem, în condițiile în care la 30 de grade gunoiul neridicat de câteva zile PUTE, iar atentatul la sănătatea publică a constănțenilor este mai mult decât evident!
Ce face Primăria Constanța? Pasează motanul din vârful mormanelor de gunoi în ograda Polaris M Holding. Societate care publică graficul agreat de administrația publică locală, în contractul semnat de cele două instituții: la asociații de proprietari/locatari gunoiul se ridică DIN 2 în 2 ZILE!
De ce s-a ajuns aici? Pentru că nu s-a pus în aplicare Ordinul nr 119 emis de Ministerul Sănătății. Ordin care modifică frecvența de colectare pentru producătorii de deșeuri din asociații de proprietari/locatari, din o dată la două zile la O DATĂ PE ZI!
Pe Vergil Chițac l-a durut la bască liberală, de Altfel, și nu a solicitat, conform Ordinului, modificarea graficului! Nu că ar fi singurul, din 2014 până acum…
Există soluții, domnule primar!
Pe TERMEN SCURT: Entități din subordinea Primăriei Constanța care dețin camioane si resursă umană pot strânge gunoaiele și, mai apoi, să le transporte la groapa de gunoi. Costurile acestor operațiuni se scad din factura emisă de Polaris către primărie.
Pe TERMEN LUNG:
Înființarea serviciului propriu de salubrizare, aflat astfel în permanență la dispoziția constănțenilor.
Permanent însemnând și atunci când cantitățile de deșeuri depășesc frecvența de colectare!
Există chiar și baza legală. Conform art 6 alin 1 din Legea nr 101/2006 autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale au competenţe exclusive în ceea ce priveşte ÎNFIINȚAREA , organizarea, gestionarea, coordonarea şi atribuirea serviciului de salubrizare a localităţilor”, a declarat Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top