Politic

Bola: Autoritățile ÎȘI BAT JOC de LACUL și PARCUL Tăbăcărie din Constanța

Întreaga zonă a lacului și a parcului Tăbăcărie prezintă un interes maxim pentru oraș, fiind locul în care sute de constănțeni merg zilnic să se relaxeze, să se plimbe cu copiii, un loc unde natura ar trebui să fie pe primul loc.

Însă cu toate că parcul și lacul au toate atuurile pentru a deveni o adevărată oază de liniște și relaxare, investițiile în amenajarea spațiilor verzi au întârziat să apară.

„Din păcate, nu putem spune același lucru și despre investițiile imobiliare ale unora, care au ciuntit efectiv parcul… Ani de zile, administrațiile Mazăre – Făgădău au mințit constănțenii spunând că nu au nicio responsabilitate privind malurile distruse ale lacului”, spune deputatul de Constanța al partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola.

Tot el mai afirmă că “Administrația Chițac – PNL – USR a spus că va lua în administrare luciul de apă și va curăța întreaga zonă. Deocamdată încă așteptăm! Însă cu toții ne dăm seama că o reabilitare a malurilor și simpla igienizare a parcului nu sunt suficiente pentru a reda, la adevărata sa valoare, cel mai mare spațiu verde al Constanței.”

În același context Călin Andrei Stelian, vicepreședinte al Partidului Forța Dreptei, filiala județeană Constanța a afirmat: „Având în vedere transformarea parcului și lacului Ciuperca din municipiul Tulcea, unde se implementează un proiect cu fonduri nerambursabile de 2,5 milioane de lei, consider că fără o gândire globală – parc și lac – și cu o viziune pe termen lung privind dezvoltarea acestei zone, constănțenii nu vor beneficia de ceea ce își doresc cu adevărat. Lipsa de imaginație și de acțiune nu scuză nici fostele și nici actuala administrație. Iar constănțenii merită mai mult!”

Tot Călin Andrei a solicitat Primăriei Constanța, în baza liberului acces la informații de interes public, să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Care este stadiul procedurilor de luare în administrare a luciului de apa și a cuvetei lacului Tăbăcărie?
  2. Până în acest moment, având în vedere riscul asupra sănătății constănțenilor, există un centralizator cu deversările de fecaloid în lacul Tăbăcărie?
  3. Până în acest moment, din informațiile pe care le dețineți, s-au efectuat sau solicitat de către Primăria Constanța, analize privind puritatea apei din lacul Tăbăcărie?
  4. În cazul în care vi se va acorda administrarea luciului și a cuvetei lacului Tăbăcărie, aveți un plan pentru punerea sa în valoare pentru Constănțeni, protejând totodată și fauna și flora care s-a dezvoltat în ultimii ani în zona?

“La toate aceste întrebări urmează ca primăria să ne transmită răspunsuri, iar Forța Dreptei Constanța le va aduce la cunoștința publică deoarece locuitorii orașului trebuie să știe exact care este situația lacului și parcului Tăbăcărie. Și mai ales, ne dorim să vă spuneți părerea despre cum vă doriți să arate pe viitor această zonă. Avem nevoie atât de răspunsurile Primăriei cât și de aportul dumneavoastră dacă ne dorim, cu adevărat, ca acest oraș să fie administrat în beneficiul constănțenilor”, a mai declarat Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top