Politic

Lucian Lungoci a sărbătorit hramul bisericii și ziua comunei Oltina, alături de locuitori

Deputatul PSD Lucian Lungoci a făcut ieri o vizită deosebită în zi de sărbătoare în vestul județului. Împreună cu zeci de constănțeni, a descoperit frumusețile neexplorate și neapreciate ale acestei zone, cu potențial fantastic din toate punctele de vedere. Într-un cadru religios, a vizitat mănăstirea Dervent și biserica Sfântul Gheorghe din comuna Oltina, unde a celebrat hramul bisericii alături de locuitori.

„În zi de mare sărbătoare, cu cer senin și soare, am pornit spre vestul județului. Nu am fost singur! Am avut alături, ca de fiecare dată, zeci de constănțeni.
Astăzi au fost 50 și cu toții am admirat frumusețea județului nostru. Un județ cu potențial fantastic din toate punctele de vedere, dar neexploatat așa cum ar fi fost normal și, din nefericire, nici promovat turistic!
Prima oprire a fost la mănăstirea Dervent, lăcaș de referință pentru creștin ortodocși din Dobrogea.
Am ajuns, apoi, în comuna Oltina, la biserica Sfântul Gheorghe. Aici unde, în sfântă zi de sărbătoare, alături de locuitori, am celebrat hramul bisericii. Nu am plecat imediat după slujbă, pentru că preotul din comună ne-a omenit la masă. Pregătit cu de toate- de la ouă roșii, la drob și sarmale- părintele spiritual al comunității ca și ceilalți meseni și, nu în ultimul rând, ca și Ștefania Cealera, primarul din Oltina, ne-au făcut să ne simțim ca într-o mare familie.
Astăzi a fost sărbătorită și ziua comunei Oltina, iar la invitația primăriței am asistat la un superb spectacol de cântece și dansuri. Spectacol susținut de copii îmbrăcați în port tradițional!
Le mulțumesc copiilor, părinților, precum și tuturor locuitorilor pentru că păstrează identitatea noastră românească!
Felicitări Ștefaniei Cealera pentru că prin acțiuni de acest gen duce mai departe tradițiile populare!
Un gând bun și respectul meu pleacă acum către nea Gheorghe, seniorul în vârstă de 96 de ani! La venerabila-i vârstă, vine pe jos până la biserică!
La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Gheorghe!
La mulți, Oltina!
La mulți ani cu sănătate și prosperitate locuitorilor acestei minunate comunități”, a declarat Lucian Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top