Fără categorie

Luat cu asalt de turiști, Techirghiol se pregătește de sărbătoare

Sezon estival plin în evenimente în urbea de pe malul lacului vărgat

Stațiune balneară celebră în întreaga Europă datorită nămolului sapropelic și calităților curative ale acestuia, Techirghiol este și în această vară una dintre destinațiile preferate ale turiștilor. În plin sezon estival, vilegiaturiștii cazați în orașul bătrânului Techir au numeroase modalități de petrecere a timpului liber, una dintre prioritățile administrației locale, în această perioadă, fiind organizarea de evenimente cultural artistice. Unul dintre acestea s-a consumat deja în prima jumătate a lunii iulie, desfășurându-se în incinta Teatrului de Vară Jean Constantin. Ajuns la cea de a 12-a ediție, concursul de muzică ușoară „Glasul Speranțelor” a avut loc pe parcursul a trei zile și s-a bucurat de un mare succes la public.

Un articol de Cristian CEALERA


Evenimentul organizat de Consiliul Local și Primăria Techirghiol este destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Au participat mici artiști veniți din întreaga țară. Trofeul Glasul Speranțelor, acordat celei mai bune voci din concurs a fost câștigat de Irina Ionescu din București, artistă recompensată cu un premiu în valoare de 1000 de lei. Competiția s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă (5-8, 9-12 și 13-16), la fiecare dintre acestea acordându-se următoarele premii: 600 – locul 1, 500 – locul 2, 400 – locul 3 și 150 de lei – mențiunea. Concursul rezervat celor mai tineri dintre artiști a fost câștigat de către Elena Alexandra Pintea din Piatra Neamț și de Andreea Mara Berechet, din Constanța, în timp ce la categoria 9-12 s-au acordat de asemenea două locuri întâi, premianții fiind Miruna Gavriș din Oradea și Alexandru Pârvu din Piteaști. Concursul ultimei categorii de vârstă a fost câștigat de către Elena Zaltov din Medgidia și de Alexandru Antonius Cristea din Oradea. În ultima zi de concurs, cea a Galei Laureaților, a avut loc și recitalul cunoscutului artist constănțean Ionuț Galani. „Glasul Speranțelor” a fost penultimul eveniment artistic major al acestui sezon. La sfârșitul acestei luni, între 26 și 28 august, Techirghiolul va îmbrăca din nou straie de sărbătoare, pentru a celebra Zilele Orașului, eveniment care va reunoi manifestații artistice, culturale și sportive extrem de agreate, atât de către locuitorii urbei, precum și de turiști.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top