Opinii

Locuitorii din Valu lui Traian au petrecut în cinstea noului sezon de păşunat

Pe 10 mai 2009, peste 2000 de locuitori ai comunei Valu lui Traian au urcat dealul de la Valea Seacă pentru a sărbători şi deschiderea sezonului de păşunat, dar şi Ziua Familiei. Adimnistraţia locală a organizat a cincea ediţie a serbării câmpeneşti.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Evenimentul a început la ora 12:00 cu o slujbă oficiată de protopopul Vasile Copacenco şi preotul Daniel Borza, de la cele două biserici din localitate. Rugăciunea oamenilor bisericii a fost închinată în dorinţa unui sezon favorabil din punct de vedere meteorologic, cu cât mai multe ploi. În cadrul spectacolului oferit de Primăria Valu lui Traian, reprezentată prin edilul Florin Mitroi, au urcat pe scenă nume consacrate ale muzicii populare româneşti. Dintre acestea menţionăm pe Mioara Velicu, Mariana Edulescu, Nemuritorii. La petrecere au mai participat şi alţi artişti ai locului precum  Mariana Vlad, Tita Barbu, Mariana Culda, Gigi Luca şi maestrul Ion Vlad.

Edilul Florin Mitroi a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi la petrecere şi să le ureze distracţie plăcută: “Hristos a înviat! Aş vrea să vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit şi, de asemenea, sponsorilor care au fost alături de noi în acest an de criză. Sper să organizăm astfel de petreceri pentru dumneavoastră şi atunci când vom avea alţi primari. Distracţie plăcută şi profit de această ocazie ca să vă asigur de tot sprijinul meu pe care l-aţi resimţit sper şi până acum. Dacă vor fi probleme, sau veţi întâmpina obstacole, nu ezitaţi să îmi aduceţi la cunoştinţă”.

Vremea frumoasă a ţinut cu organizatorii care s-au străduit din răsputeri ca totul să fie ca la carte, iar cei prezenţi la eveniment şi-au putut da seama că le-a şi reuşit. În jur de 15 mii de mici au sfârâit pe grătarele aşezate pe iarba verde şi trei tone de vin i-au îmbiat pe localnicii petrecăreţi. Evenimentul a fost susţinut financiar şi de Consiliul Local, iar la sărbătoare au mai participat atât primarii PD-L din judeţ, cât şi  conducerea Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat – Liberal. Una dintre surprizele zilei a fost sosirea fiicei Preşedintelui, Elena Băsescu, candidat independent la alegerile euro parlamentare din această vară.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top