Litoralul românesc

Locuitorii din Murighiol îl acuză pe medicul Cristea că nu își face treaba

Locuitorii din Murighiol sunt foarte supărați pe medicul din localitate care, atunci când au nevoie de el, e de negăsit.
Sătenii se plâng că Jorj Cristea stă la program doar 15 minute pe zi, astfel că nu îi poate consulta și trata pe toți cei care au nevoie de serviciile sale, deși medicul are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi trebuie să presteze serviciile medicale conforme contractului.
Oamenii din comuna Murighiol spun că medicul lor nici măcar nu are afişat programul și că ei nu știu când să îl găsească la cabinet. Doar cei mai norocoși îl găsesc la muncă, de unde pleacă după 15 minute.

„Vă dați seama că pentru un punct sanitar unde sunt arondați 1000 de oameni, acest timp nu este suficient. Domnul Cristea Jorj este medic de familie şi spaţiile în care acesta lucrează de pe raza comunei noastre sunt închiriate de la primărie. Doar că este o problemă, indiferent în ce zi te duci nu-l găseşti şi dacă ai norocul să-l vezi când vine în acele 15 minute, cel mai probabil nu o să apuci să te consulte. Am auzit că acum un an s-a mutat la oraş şi şi-a mai deschis cabinete pe acolo şi nu mai are timp să treacă şi pe la cabinetele de la noi din comună”, ne-a povestit un localnic revoltat.
Am reușit să aflăm că motivul comportamentului medicului este legat de plata chiriei către Primărie. Concret, conform legislaţiei în vigoare există o Hotărâre de Guvern prin care Consiliul Local este obligat în primii cinci ani să ofere spaţiu pentru cabinete medicale contra unei chirii de un un euro pe metrul pătrat pe an. După ce au trecut cei cinci ani, Primăria Murighiol a prelungit contractul de spațiu în aceleaşi condiţii.
În urma unui control, Curtea de Conturi a atenţionat Primăria că nu poate menţine acelaşi tarif după ce au trecut acei cinci ani, ba chiar că trebuie ca suma de închiriere să fie apropiată de media chiriilor de la nivelul comunei. Reprezentanții Primăriei s-au conformat și au modificat chiria. Din acel moment, medicul a început să se plângă că Primăria vrea să îl scoată din comună și că este persecutat.
Nu reuşim să înțelegem de ce medicul se răzbună pe cetățeni pentru această problemă, care nici măcar nu este una reală de vreme ce, spun sursele noastre, doctorul plăteşte chirie pe 60 de metri pătrați spaţiul medical şi mai foloseşte alţi 500, acolo unde locuieşte, fără să plătească niciun leu.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top