Opinii

Dezvoltarea oraşului Babadag din ultimii patru ani, pe zone

Prin Babadag trec majoritatea turiştilor ce merg în Deltă, astfel încât aspectul oraşului devine important pentru întregul judeţ. Conştienţi de acest lucru, reprezentanţii administraţiei locale au reuşit în ultimii patru ani să transforme centrul oraşului. Astfel, au fost construite spații noi de depozitare a gunoiului menajer în zona tuturor blocurilor din oraș, carosabilul a fost lărgit pe străzile Geamiei, Pavel Gheorghe și Aurel Vlaicu şi au fost realizate spații noi de parcare, semnalizate corespunzător, pe Geamiei (în zona pieței centrale), Pavel Gheorghe, Aurel Vlaicu (atât în zona de cuprinsă între str. Mihai Viteazu și Republicii cât și la liceu și la complexul sportiv), la toate blocurile din oraș, pornind de la cele de la piața centrală, în spatele poștei și la CEC (ambele cu lărgire și amenajare), la hotel, la centrul de permanență, la Centrul Cultural, între blocurile J și K (inclusiv foișor de recreere), la sediul serviciilor primăriei de pe str. Cabanei, la intersecția străzilor Republicii cu Stejarului, la blocurile din spatele primăriei, pe str. Mihai Viteazu (stradă cu sens unic de circulație).

 

De asemenea, parcarea centrală a fost asfaltată integral şi s-a realizat şi o nouă parcare ce a fost dalată, tot în zona centrală, dedicată autocarelor cu turiști. Şi transformarea oraşului nu s-a oprit aici. Au fost refăcute trotuarele prin montare de pavele pe străzile Mihai Viteazu, Geamiei, Pavel Gheorghe (parțial), Aurel Vlaicu (de la Mihai Viteazu până la zona liceului inclusiv), Heracleea (parțial). În acest moment se lucrează la extinderea rețelelor de canalizare, apă și realizarea racordurilor individuale pe străzile: Griviței, Smârdan, Despina Doamna, Neagoe Basarab, Plevnei, Mărășești, Fagului, Cabanei, Ocolului, Pavel Gheorghe, Păcii, Aurel Vlaicu, Heracleea și Republicii în zona centrală. Se continuă procesul de racordare la noile rețele pentru toate blocurile din oraș. De asemenea, pentru trama stradală s-au făcut lucrări de plombare a asfaltului pe străzile Geamiei și Heracleea şi s-au asfaltat (sau s-a turnat beton rutier, în funcție de zonă) străzile: Mihai Viteazu, Griviței, Smârdan, Despina Doamna, Neagoe Basarab, Mărășești, Plevnei, Aurel Vlaicu, Păcii. În această perioadă se lucrează pe străzile: Fagului, Cabanei, Ocolului și Pavel Gheorghe (parțial), lucrările fiind condiționate de starea vremii. Aceste lucrări, de pe străzile menționate anterior, implică și montarea de borduri noi precum și trotuare, acolo unde spațiul permite.
În zona Veterani-Gară în 2012 au fost refăcute scările de legătură între Valea Teilor-Republicii, în dreptul Şcolii Generale. A urmat apoi refacerea a trei poduri și a unui podeț, total deteriorate, care prezentau un adevărat pericol pentru cetățeni și autovehicule. Grădinița din zonă a beneficiat de ample lucrări care au însemnat: tâmplărie PVC cu geam termopan, parchet, lambriuri, gresie, faianță, toalete noi și spațiu dedicat pentru viitoarea centrală termică, zugrăveli. La exterior s-a refăcut gardul de incintă, s-a dalat aleea de acces și betonat cele de acces la facilități. Școlii din Veterani i-a fost realizat un gard nou de incintă iar cel de la baza sportivă a fost înălțat. Biserica din Veterani a beneficiat în 2013 de lucrări de renovare exterioară și s-a ridicat de la zero o capelă. Tot aici au fost create locuri de parcare dedicate și un foișor de așteptare. Cimitirul de la gară a fost reîmprejmuit, s-au realizat alei principale de acces, o nouă poartă de intrare, foișor și locuri amenajate pentru containerele de gunoi. De asemenea, au fost reabilitate integral străzile Cobălcescu și Valea Teilor inclusiv cu rețelele de apă potabilă, canalizare și racordurile individuale cuvenite. S-au pietruit străzile Făt Frumos, Dragoș Vodă, Gării, Alunului, Ion Nițescu. La fel ca întregul oraș și în zona Veterani-Gară rețeaua de iluminat public s-a aflat în permanentă extindere, fiecare stâlp având acum becul său. S-au plantat peste 50 de noi stâlpi pe Gării, Ion Nițescu, Alunului, Vasile Alecsandri, zona Gării, etc.
În zona Bendea-Măcin au fost reabilitate complet (apă, canalizare, racorduri, borduri, asfalt) străzile: Cerna, Ștefan cel Mare, Mihail Kogălniceanu și Gheorghe Lazăr. Cimitirul central a fost primul care a beneficiat de alei de acces, iar gardul a fost refăcut. Pe străzile Măcin și Nucilor a fost realizată rețeaua de canalizare și racordurile individuale și s-au făcut lucrările necesare pentru predarea către CNADNR în vederea reabilitării părții carosabile. De asemenea, în zona Bendea s-au construit un părculeț și două terenuri de sport. Primarul oraşului, Georgian Caraman, ne-a declarat că această zonă are nevoie de mult mai multe proiecte, iar acestea vor fi dezvoltate anii viitori.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top