Opinii

Locuitorii din Fântânele vor avea canalizare şi reţea de gaze

Deşi este abia la primul mandat, primarul din Fântânele, Gheorghe Popescu, se poate lăuda cu două investiţii majore, aproape de finalizare. Este vorba de reţea de canalizare şi reţea de gaze, componente ce permit comunei Fântânele să se compare cu o localitate urbană.

„Consider că, în secolul XXI, trebuie să ne propunem ştachete ridicate privind nivelul de trai în mediul rural. Concetăţenii noştri au dreptul la o viaţă mai bună, fapt transpus implicit în facturi mai mici la utilităţi. Mă refer aici în mod special la reţeaua de gaze, care va aduce locuitorilor din Fântânele cheltuieli mai mici pentru încălzire. În mod similar, bugetul local va putea economisi bani, căci vom plăti mai puţini bani pentru utilităţi la institutuţiile publice”, ne-a declarat primarul Gheorghe Popescu.
Reţeaua de canalizare menajeră va avea o lungime de peste cinci kilometri şi jumătate şi va cuprinde o staţie de epurare a apelor reziduale şi două staţii de pompare. Lucrările la acest proiect sunt aproape de finalizare, iar canalizarea va fi dată în folosință în această vară.
Acesta este un început, care acoperă aproximativ jumătate din cei 11 kilometri de stradă, astfel încât canalizarea va deservi 750 de gospodării. Valoarea totală a lucrărilor este de 4,7 milioane de lei, din care Fondul de Mediu a alocat 3,3 milioane de lei, iar Primăria 1,4 milioane.
Reţeaua de gaze este realizată în parteneriat cu o firmă privată, iar valoarea investiţiei este de 530.000 de euro, din care contribuţia Primăriei este de 45%.
Primarul spune că s-a profitat de oportunitatea vecinătăţii cu magistrala de gaz, care trece prin apropierea comunei Fântânele şi ar fi fost păcat să se rateze această ocazie.
În prezent, lucrările de introducere a reţelei s-au terminat şi urmează construcţia stației de presiune, care va dura aproximativ un an, astfel că în 2016 va începe racordarea locuinţelor la reţeaua de gaz.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top