Opinii

Locuitorii din Cumpăna primesc servicii de asistență socio-medicală la standarde europene

Primăria Cumpăna a organizat, pe 14 aprilie, evenimentul de încheiere a proiectului „Centru multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna”, proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat înființarea unui centru cu potențial polifuncțional de asistență socio-medicală. Mai mult, s-a dorit asigurarea unei infrastructuri adecvate care să ofere condițiile necesare dezvoltării activităților privind serviciile sociale furnizate prin Compartimentul de asistență socială al Primăriei Cumpăna, pentru toate categoriile de persoane și familii aflate în dificultate.

Centrul multifuncțional are cabinete de medicină de familie și stomatologice, birouri de consiliere juridică, psiho-pedagogică, socială, socio-medicală, educațională individuală sau de grup.
Comuna Cumpăna devine astfel una dintre puținele localități din mediul rural cu servicii de asistență socială acreditate în conformitate cu legislația în vigoare, proiectul având un impact pozitiv asupra dezvoltării sustenabile, a egalității și a dezvoltării societății informaționale la nivelul local și regional.
Primarul comunei, Mariana Gâju, a ținut să menționeze că, deși a fost un proiect ce a întâmpinat unele obstacole, problemele au fost rezolvate cu ajutorul echipei: „Trebuie să mulțumesc unei echipe de oameni cu suflet mare, funcționarii publici, alături de personalul contractual, ce și-au pus sufletul și mintea pentru a putea să terminăm aceste lucrări care au avut mari obstacole”. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai unor instituții ale statului precum: Alin Mitrică, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, Luminița Mihailov, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Petre Dinică, director la Protecția Copilului. Noua clădire în care va funcţiona centrul de asistenţă socio-medicală a fost sfințită de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top