Opinii

Localnicii din Saraiu vor avea proprii stâlpi eolieni

Primarul: „Investitorii mi-au zis că trebuia să fiu evreu”

Două turbine eoliene vor fi montate în comuna Saraiu şi vor avea ca proprietar primăria comunei. Astfel va fi asigurat necesarul de energie pentru consumul public al localităţii. Acest lucru a fost posibil pentru că Vasile Băjan, primarul comunei Saraiu, a cerut la masa negocierilor cu investitorii, să primească, printre altele, două turbine: „După ce s-au încheiat discuţiile în care am negociat termenii în care se va desfăşura colaborarea noastră, unul dintre domni mi-a zis că ar fi trebuit să fiu evreu, după cum negociez”, a declarat zâmbind primarul Băjan.

Un articol de Andreea PAVEL

Acest lucru se materializează în faptul că edilul a reuşit să scutească primăria de o cheltuială: după ce proiectul va fi gata, administraţia locală nu va mai avea nevoie de serviciile, şi-aşa îndoielnice, ale ENEL şi nu va mai achita facturi colosale pentru energia electrică.

Patru firme investesc în “energie verde”, la Saraiu

Un alt aspect aparte este că, până acum, Primăria Saraiu este singura care a negociat şi „bătut palma” cu patru firme investitoare şi nu doar cu una, aşa cum sunt majoritatea colaborărilor din judeţul Constanţa: „De ce să nu obţin, pentru binele comunei, cât mai mult de la cât mai mulţi. Şi până la urmă de ce să nu acord fiecăruia care îmi cere, şansa să îşi dezvolte afacerea. Că, Slavă Domnului, hectare sunt destule”, a declarat Vasile Băjan. Şeful administraţiei locale din Saraiu s-a arătat foarte mulţumit de noile colaborări, dat fiind faptul că, în afară de independenţa energetică, va beneficia şi de independenţa financiară, faţă de Consiliul Judeţean Constanţa sau Guvern, datorită banilor ce vor ajunge anual în bugetul primăriei, din colectarea impozitului pe construcţie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top