Opinii

Angajaţii Primăriei Ostrov primesc sarcini în plus de la Guvern

Primăria Ostrov se înscrie şi în rândul administraţiilor locale a căror muncă a fost îngreunată de Guvernul Boc prin revenirea în sarcina primăriilor a întocmirii dosarelor pentru acordarea ajutorului minim garantat, în baza Legii 416 din 2001. Dosarele erau puse la punct, până acum, o dată pe an, dar Executivul condus de Boc, a hotărât că este necesar ca dosarele să fie întocmite lunar. Pe lângă această măsură, Boc a mai hotărât şi ca această sarcină să fie aruncată în cârca primăriilor.

Un articol de Andreea PAVEL

Pe marginea acestui subiect, Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov, a declarat pentru presa locală, următoarele: „Nu ar fi problema că avem de treabă, dar totul se face cu cheltuială, drumuri, materiale de papetărie consumate. Toate astea în condiţiile în care bugetul este mult mai mic faţă de anul trecut! Cei de la Bucureşti au aruncat responsabilităţi, dar nu şi resurse financiare. Când oferi sarcini în plus trebuie să pui la dispoziţie şi resursele financiare. Din dorinţa de a face economii, Boc nu îşi dă seama că aceste cheltuieli suplimentare se fac tot din bugetul statului”.

Colaborarea cu un ONG le-a adus proiectul pe Măsura 322

Printre puţinele primării care beneficiază de proiecte finanţate prin Măsura 322 se numără şi administraţia locală din Ostrov, condusă de edilul Niculae Dragomir. Proiectul care a  fost declarat eligibil cuprinde canalizare, staţie de epurare, asfaltarea drumurilor, alimentarea cu apă şi construirea unei grădiniţe. Edilul a declarat faptul că avantajul administraţiei locale în câştigarea acestui proiect, a constat în colaborarea cu un ONG.
Dezavantajul a venit din faptul că în 2004, localitatea Ostrov a beneficiat de programul SAPARD, dar şi din faptul că locuitorii nu sunt destul de… săraci! Pe lista de priorităţi a administraţiei locale se mai află şi asigurarea unei surse proprii de apă pentru locuitorii din satul Galiţa, care aparţine comunei Ostrov. Valoarea proiectului ajunge la 300.000 lei, iar în această sumă este inclusă şi extinderea conductei cu aproape trei kilometric, până la bazinul de apă. Acest proiect are o importanţă foarte mare pentru localnici, dat fiind faptul că apa din fântânile oamenilor este de foarte proastă calitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top