Opinii

Loc de promenadă în centrul oraşului Cernavodă

Tribunalul Constanta a respins ca neîntemeiată cererea formulată de şase societăţi comerciale din Cernavodă privind suspendarea executării actului administrativ constituit de HCL nr.58 adoptată de Consiliul local Cernavodă.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Consiliul local Cernavodă a adoptat în luna septembrie a anului trecut hotărârea nr.58, prin care interzicea accesul maşinilor în zona centrală a oraşului şi propunea transformarea acesteia într-o zonă pietonală, de promenadă pentru locuitorii oraşului. Hotărârea a fost aprobată de consilierii locali şi acceptată de către cetăţenii oraşului. Acest lucru s-a văzut în urma unui sondaj de opinie pe care Primăria l-a desfăşurat în rândul locuitorilor oraşului. Peste 76% dintre persoanele intervievate consideră că interzicerea circulaţiei maşinilor în centrul oraşului este benefică pentru toată lumea şi  88 % îşi doresc transformarea centrului oraşului într-un loc liniştit de promenadă, un loc de întâlnire pentru tineri şi vârstnici, un loc lipsit de poluare.

În motivarea cererii de suspendare a actului administrativ, respectivele societăţi au reclamat faptul că le este afectată activitatea economică, dar fără să facă dovada prejudiciului, în condiţiile  art. 1169 Codul Civil. De asemenea, reclamantele au susţinut că întâmpină dificultăţi în activitatea de aprovizionare, motiv neîntemeiat, pentru că prin aceeaşi hotărâre, administraţia locală permite accesul maşinilor care aprovizionează spaţiile din zona centrală.

În acţiunea de suspendare a unui act administrativ menit să îmbunătăţească viaţa cernăvodenilor, nu s-au alăturat şi ceilalţi agenţi economici din zona centrală aflaţi în număr mult mai mare. Aceştia  au înţeles avantajele unui centru pietonal pentru vadul comercial care se crează.

Administraţia locală va începe în scurt timp lucrările de modernizare a centrului oraşului care constau în extinderea şi modernizarea parcului central, reabilitarea sistemului de apă – canalizare, pavarea trotuarelor şi aleilor.

Acţiuni sociale şi educative cu ocazia Paştelui

Primăria oraşului Cernavodă a derulat în ultima perioadă mai multe acţiuni sociale şi educative cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Astfel, Primăria a oferit 1100 de pachete conţinând produse alimentare (ulei, orez, zahăr, pui) şi cozonaci persoanelor fără venituri, persoanelor cu handicap şi pensionarilor cu pensii mai mici de 500 de lei/lună. Acţiunea se încadrează într-un proiect social mai amplu prin care Primăria oferă astfel de pachete de şase ori pe an,  cu ocazia unor importante sărbători religioase.

Primăria a avut surprize şi pentru copiii şi tineriii din oraş. În săptămâna de vacanţă le-a oferit excursii în Delta Dunării. Peste 200 de copii şi tineri, atât din cursurile gimnaziale, cât şi din cele liceale s-au bucurat de frumuseţile Deltei Dunării, de plimbări cu vaporaşul şi multe alte distracţii. Aceste excursii se încadrează într-unul din proiectele administraţiei locale. Este vorba de proiectul O tabără/excursie pentru fiecare elev cernăvodean. Administraţia locală şi-a propus în fiecare an, cei 2000 de elevi din Cernavodă să beneficieze de facilităţile oferite de Primărie şi să meargă în taberele şi excursiile organizate de către aceasta. Administraţia lucrează la un proiect asemănător pentru pensionari prin care aceştia să beneficieze în fiecare weekend de excursii la diverse obiective turistice şi religioase din ţară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top