Opinii

Liviu- Cristian Negoiță, primul an de mandat ca primar al orașului Cernavodă

În urmă cu un an, la alegerile din luna iunie 2016, Liviu-Cristian Negoiță, a câștigat funcția de primar al orașului Cernavodă. Edil cu inițiativă, demonstrează abilități administrative întrucât să rezolve problemele cu care se confruntă orașul, se implică permanent în dezvoltarea acestuia, atât din punct de vedere cultural cât și economic, găsește rezolvare la problemele punctuale și este în contact cu locuitorii orașului ce vin în audiență.
Pe parcursul acestui an de mandat, a menținut taxele și impozitele la același nivel cu anul trecut, la fel a reușit să mențină și costurile pentru populație legate de asigurarea energiei termice în sistem centralizat.

A fost păstrată bonificația de 10% pentru persoanele fizice ce au achitat integral taxele și impozitele până la data de 31 martie și, pentru prima dată, în orașul Cernavodă această bonificație a fost acordată și persoanelor juridice, în aceleași condiții.
A fost asigurată subvenționarea activității de salubritate, colectare și transport deșeuri pentru evitarea taxării suplimentare a cetățenilor, ca urmare a introducerii unei taxe de mediu la nivel național.
Au fost create condiții deosebite pentru toate manifestările culturale și educative. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă orașul a fost împodobit cu milioane de lumini ce au creat o imagine desprinsă parcă, dintr-o poveste.
În luna martie a fost dat în folosință fostul cămin de nefamiliști, construcție ce a fost reabilitată, recompartimentată și amenajată ca bloc de locuințe. Astfel că, 9 garsoniere și 45 de apartamente cu baie proprie au fost date în folosință pentru 54 de familii din orașul Cernavodă.
În cadrul Serviciului de Administrare Domeniu Public și Privat, s-au întocmit comenzi, s-au verificat și s-au semnat situații de plată pentru lucrări de reparații carosabil, trotuare, scări de legătură, ziduri de sprijin; execuție marcaje rutiere și indicatoare rutiere; salubritate; spații verzi; reparații la rețeaua de iluminat public.
La nivelul piețelor orașului, precum: Piața Columbia, Piața Unirii, și Piața Trust s-a verificat și reparat instalația termică și electrică, s-au efectuat reparații capitale la sistemul de evacuare ape menajere, s-au înlocuit ușile de la intrare, s-au pavat intrările în piețe și s-au înlocuit acoperișurile deteriorate.
În ceea ce privește unitățile de învătământ, atât în anul 2016 cât și în 2017, s-au alocat sume importante menite să asigure condiții decente într-un cadru modern, pentru desfășurarea activitățiilor specifice, toate în beneficiul elevilor, părinților și al profesorilor.
Mobilierul a fost schimbat integral în toate unitățile școlare, a fost modernizată sala de sport de la Școala Gimnazială Nr. 1 iar la Liceul Teoretic Anghel Saligny au fost realizate două laboratoare noi, în parteneriat cu Asociația părinților.
Au fost premiați toți copiii și tinerii cu rezultate deosebite în domeniul sportiv și cultural și au fost acordate burse școlare elevilor cu rezultate bune și foarte bune la învățătură.
Tot în acest an s-a reabilitat baza sportivă – stadionul TRUST.
La Direcția de Asistență Socială s-au făcut demersuri pentru obținerea licențelor necesare funcționării tuturor serviciilor sociale oferite de DAS, respectiv: Centrul de zi recuperare copii cu dizabilități, Serviciul de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu, Cantina Socială, Centrul de zi, Creșa Nr 1 și Creșa Nr 2.
De asemenea, în acest an a fost mărită alocația de hrană pentru consumurile colective, respectiv: Cantina Socială și Catering, Cămin pentru persoane vârstnice și Centrul de zi Creșa Nr 1 și Nr 2, și a fost micșorată contribuția lunară pe care o achită părinții pentru serviciile oferite în Centrul de zi, și Creșe, conform legii.
Pentru a menține un contact permanent cu locuitorii orașului și pentru o transparență cât mai mare, Centrul de Informare Cetățeni vine în sprijinul cernavodenilor cu informatii pertinente, formulare, suport , orientare și consiliere în rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă.
Pentru a asigura buna funcționare a Spitalul Orășenesc Cernavodă dar și pentru a spori creșterea calității serviciilor medicale acordate cernavodenilor, au fost alocate sume importante din bugetul local menite să asigure îmbunătățirea calității vieții pacienților, satisfacția acestora dar și a personalului medical.
S-a investit în aparatură medicală și în eficientizarea spațiilor de lucru din cadrul spitalului. A fost achiziționat un aparat de anestezie cu circuit pediatric și un ventilator mecanic.
S-au depus eforturi pentru a recruta medici specialiști, oferind diferite stimulente pentru a-i atrage în orașul nostru.
Poliția Locală Cernavodă și-a desfășurat activitatea în interesul comunității locale, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și pazei bunurilor, circulației pe drumurile publice pe baza principiilor: legalității, încrederii, transparenței, corectitudinii, previzibilității, proximității, proporționalității și nediscriminării. În perioada iunie 2016-iunie 2017, Direcția Poliția Locală, prin polițiștii locali au aplicat un număr de 394 sancțiuni contravenționale.
În ceea ce privește proiectele europene, Serviciul Strategie și Proiecte are documentația pregatită în vederea depunerii pentru mai multe proiecte : “Programul de gestionare a deșeurilor – Compost“- ce vizează gestionarea deșeurilor biodegradabile în gospodăria cetățenilor, care urmează să fie evaluat pentru finanțare, iar alte două proiecte sunt în etapa de analiză a expresiei de interes.
Un alt proiect important este: „Un pas către prietenie”, ce întărește relația de înfrățire dintre orașul nostru și Krsko, concretizată în anul 2008. Municipalitatea Krsko ne-a adresat invitația de a fi parteneri în cadrul acestui proiect. Proiectul presupune dezvoltarea unei zone în care egalitatea și drepturile omului sunt promovate și protejate, așa cum sunt cele consacrate în tratatele și convențiile internaționale privind drepturile omului. Acest proiect a fost depus și se află în etapa de evaluare.
În acestă perioadă, au fost finalizate și plătite lucrările pentru un număr de 9 blocuri de locuințe izolate termic în cofinanțare cu Guvernul României. Pentru a continua acest proiect, în luna ianuarie, a fost depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene documentația privind obținerea finanțării pentru reabilitarea unui număr de 8 blocuri de locuințe.
În concluzie, pentru Liviu-Cristian Negoiță primul an de mandat ca primar al orașului Cernavodă, a fost unul plin de realizări. În acest an și-a asumat pe deplin această funcție și a arătat că îşi cunoaşte foarte bine atribuţiile. Încă de la preluarea funcției, edilul este în permanent contact cu cernavodenii și este deschis în a primi de la aceștia sugestii și propuneri ce au ca scop principal – îmbunătățirea condițiilor de trai în orașul Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top