Litoralul românesc

Lipsa de reacţie a Ministerului de Interne amplifică atacurile xenofobe şi infracţionalitatea din Hârşova

MIRA pretextează lipsa banilor, când vine vorba de redistribuirea jandarmilor.

Tudor Nădrag, primarul Hârşovei, se chinuie de luni bune să aducă în oraş o structură de jandarmi care să asigure liniştea locuitorilor şi să-i protejeze pe aceştia de atacurile xenofobe şi infracţionalitatea crescândă. Zis şi făcut, edilul a apelat la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, expunându-le reprezentanţilor acestuia situaţia din Hârşova.

Un articol de Andreea PAVEL 

 Olimpiodor Antonescu, general maior, prim-adjunct al inspectorului general şi şef al statului major, a răspuns favorabil solicitării edilului hârşovean:

„Solicitarea dumneavoastră a fost analizată cu atenţie de specialişti din cadrul  Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi, având în vedere situaţia operativă existentă în această zonă, starea infracţională, distanţa relativ mare faţă de municipiul Constanţa, este justificată înfiinţarea unei structuri de jandarmi în oraşul Hârşova”.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2008, Jandarmeria a înaintat structurii de specialitate din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative propuneri pentru înfiinţarea, începând cu 2009, a unei grupe de jandarmi supraveghere şi intervenţie în oraş, posturile necesare urmând a fi asigurate prin redistribuire la nivelul Jandarmeriei Române.

Până aici, toate bune. Dar ce te faci când reprezentanţii Ministerului de Interne ori nu înţeleg o frază cât se poate de simplă, ori din lene nu stau să citească tot conţinutul. Acestea sunt explicaţiile faptului că MIRA a refuzat vehement propunerea primarului Tudor Nădrag, argumentându-i acestuia că „nu sunt bani”. Întrebarea care se ridică e următoarea: Pentru ce bani, în condiţiile în care Jandarmeria Română a pus problema redistribuirii, iar administraţia locală din Hârşova a investit deja 20 miliarde în ceea ce se dorea a fi viitorul loc de muncă al jandarmilor ce trebuiau să păzească oraşul?

Nica e surd la solicitările cetăţenilor pentru oprirea criminalităţii

Edilul Tudor Nădrag ne-a declarat că nu are de gând să se lase cu una, cu două, mai ales în condiţiile în care infracţionalitatea din oraş este în creştere. Primarul a înaintat către Ministerul de Interne o altă solicitare prin care le explică acestora de ce nu e nevoie de nici un leu în plus pentru sosirea jandarmilor în Hârşova. Iată un fragment din scrisoarea primarului Tudor Nădrag: „În numele locuitorilor şi a celor nouă comune arondate oraşului Hârşova, revenim asupra memoriilor noastre anterioare în care solicitam aprobarea înfiinţării unei structuri de jandarmi în oraşul nostru şi în susţinerea demersului nostru, motivăm următoarele:

1) Creşterea infracţionalităţii. Zilnic sunt agresaţi cetăţeni paşinici şi în fiecare noapte sunt sparte maşini şi magazine, unele chiar din mijlocul oraşului.

2) Un alt motiv este că oraşul se află sub teroarea infractorilor şi xenofobilor. Cetăţenii sunt în pragul revoltei şi a manifestărilor xenofobe, iar toate acestea au culminat cu agresarea unui gardian public care a rămas paralizat şi cu împuşcarea unui infractor.

3) De asemenea, invocarea motivaţiei că se fac economii nu este plauzibilă deoarece:

a) Cu adresa nr.52712-13.11.2008, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, ne confirmă că se justifică înfiinţarea unei structuri de Jandarmi în oraşul Hârşova şi că posturile vor fi asigurate prin redistribuire (deci fără cheltuieli din partea MAI.)

b) Am investit 20 miliarde ROL în pregătirea unui imobil care poate asigura condiţii cum Jandarmeria Română nu are nicăieri în ţară, deci, din nou, nu vor exista cheltuieli din partea MAI”.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top