Politic

Liderii USR PLUS au vorbit despre relația tensionată cu Primăria Constanța

Liderii USR PLUS Constanța au vorbit într-o conferință de presă despre relațiile tensionate din ultima vreme cu partenerii de coaliție locală (PNL) și în special cu aparatul administrativ al primăriei Constanța. Ei reclamă faptul că protocolul semnat de cele două părți a fost supus unor modificări unilaterale, fapt ce a dus la un blocaj și e nevoie de negocieri pentru a putea continua.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a făcut un apel la dialog față de partenerii liberali și a vorbit despre piedici puse colegilor din consiliul local și viceprimarului Florin Cocargeanu. Stelian Ion s-a referit și la unele decizii unilaterale ale aparatului administrativ al Primăriei, precum și la atribuții ce ar fi revenit USR PLUS, care au rămas însă doar pe hârtie:

„La Constanța există niște probleme, un trafic auto îngreunat de niște străzi ale căror sensuri de circulație au fost schimbate fără un studiu prealabil. Constănțenii sunt nemulțumiți și de spațiile verzi, și aici o să avem o discuție foarte serioasă despre atribuțiile stabilite inițial cu partenerii noștri și respectarea acestora, așa cum au fost negociate când s-a creat această coaliție locală. Pentru că, deși pe hârtie avem aceste atribuții legate de spațiile verzi, în realitate deciziile se iau în alte birouri, de către alte persoane. Ne dorim să facem lucruri împreună cu PNL, important e ca și partenerii noștri să își dorească și să nu aibă o strategie de genul: Vrem să luăm deciziile de unii singuri.”.

Ministrul Justiției și cămașa sa galbenă

Stelian Ion consideră însă că situația poate fi deblocată prin dialog cu partenerii liberali:

„Sper că în perioada următoare vor fi purtate în continuare negocieri și problema se va rezolva la nivel local. Trebuie să punem accent pe faptul că lucrurile se pot repara. Din acest motiv am venit astăzi cu o cămașă galbenă, ca expresie a invitației spre dialog pentru colegii din PNL”.

La rândul său, deputatul Remus Negoi a declarat că a purtat deja discuții cu președintele organizației județene a PNL, Bogdan Huțucă și cu președintele de la municipiu, Septimiu Bourceanu și că vor urma și alte întâlniri, pentru a „dezamorsa situația de la nivel local”.

„Dacă fiecare dintre noi va sta blocat pe propriile poziții și nu va găsi maleabilitatea de a trece peste astfel de tensiuni, nimeni nu va avea de câștigat”, e de părere Negoi.

Viceprimarul Florin Cocargeanu consideră că de vină pentru tensionarea situației ar fi „interferența” unor persoane din aparatul primăriei în relația dintre cele două părți și vrea să aibă o comunicare directă cu primarul.

„Nu văd cum aș putea să lucrez în continuare cu Horia Constantinescu, după declarațiile pe care le-a făcut. Am ales să nu îi răspuns public, la fel și cu doamna Felicia Ovanesian. Noi ne dorim să avem o comunicare directă cu primarul și doar cu primarul, pe activitățile pe care le avem de gestionat”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top