Ştiri

Liberalii constănțeni nu agrează susținerea unei candidaturi a lui Vergil Chițac independent

Președintele PNL Constanța, George Dragomir, a organizat o conferință de presă pe tema criteriilor de integritate pentru candidaturile în numele Partidului Național Liberal, pe scurt „Decalogul”, așa cum a fost numit de presă, dar și de liberali. Subiectul a născut controverse după ce au apărut în presă înregistrări audio de la ședința Biroului Județean Constanța, unde s-au „negociat” criteriile de integritate.

Dragomir a declarat că deși au fost unele propuneri de eliminare a unor criterii legate de problemele penale ale candidaților (celebrul deja Punct 10), în final toți PNL-iștii prezenți au votat toate cele 10 prevederi, în forma lor inițială. Cu toate acestea, vor fi trimise la centru și „amendamentele” ce au fost discutate în ședința liberarilor constănțeni.

În cadrul conferinței de presă s-a discutat și despre candidatul pentru Primăria Constanța. Dragomir a declarat că cercetarea sociologică pentru desemnarea candidatului este în desfășurare și va fi gata vineri, 11 decembrie. Întrebat despre posibilitatea ca PNL să îl susțină pe rectorul Academiei Navale, Vergil Chițac, Dragomir a răspuns că mai întâi ar trebui ca rezultatul studiului sociologic să fie „încurajator” și apoi se va lua o decizie. În orice caz, ideea agreată este ca Vergil Chițac să se înscrie în PNL. Președintele PNL Constanța a mai spus că varianta ca partidul să susțină o candidatură a rectorului din postura de independent nu i se pare viabilă, pentru că dacă ar câștiga ar fi foarte greu să își treacă hotărârile prin Consiliul Local. Curtenitor, Dragomir a spus că partidul trebuie să reușească să se ridice la valoarea candidatului și nu invers și să reușească să îi ofere o echipă de campanie competitivă.

Decalogul pentru candidații PNL

Redăm mai vos cele 10 criterii de integritate:

1. Lustratie

a. Sa nu fi fost membru sau colaborator al fostei securitati si sa nu fi fost dovedit ofiter acoperit; b. Sa nu fi detinut functii retribuite in aparatul de conducere al Partidului Comunist Roman, la orice nivel.
2.Traseism
Sa nu isi fi schimbat apartenenta politica astfel incat sa fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decat prin fuziuni.
3. Nepotism
Sa nu fie angajat in functii, in cadrul institutiilor publice pe care le-a condus sau le conduce, sotul/sotia, rude sau afini de gradul 1.
4. Contracte cu statul
Sa nu fie parte in afaceri sau contracte cu institutia pentru care candideaza sau In institutii din subordinea acesteia.
5. Fals in declaratii
Sa nu aiba nereguli sau falsuri constatate prin decizii definitive,in declaratia de avere sau interese.
6. Incompatibilitate conflict de interese
Sa nu se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibiltate sau conflict de interese.
7.Atitudini discriminatorii
Sa nu fi avut declaratii sau atitudini rasiste, sovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotarari definitive
8. Datorii la buget
Sa nu inregistreze datorii la bugetul local, mai vechi de un an,in calitate de persoana fizica.
9.Plagiat
Sa nu fi fost dovedit prin hotarari judecatoresti definitive ca a obtinut diplome sau alte titluri prin plaglat.
10.Probleme penale.
a. Sa nu fi fost condamnat definitiv pentru o infractiune de coruptie, pentru infractiuni comise cu violenta sau pentru alte infractiuni cu intentie;
b. Sa nu fi inceput impotriva sa urmarirea penala pentru fapte de coruptie sau infractiuni comise cu violenta:
c. Sa nu fi fost trimis in judecata pentru alte infractiuni comise cu intentie;
d. Sa nu se afle intr-o masura preventiva- arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infractiune cu intentie.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top