Fără categorie

Liber la shopping pentru constănţeni!

Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX- ediţia 49

În perioada 16– 20 februarie, se va desfăşura Târgul Naţional de Îmbrăcăminte – Încălţăminte TINIMTEX 2011, în staţiunea Mamaia. Este un târg de referinţă în domeniul textil, cu tradiţie pentru zona Dobrogea, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa.

Un articol de Andreea PAVEL

Este cea de-a 49-a ediţie, desfăşurată într-un context economic foarte dificil, atât pentru industria textilă, cât şi pentru industria pielăriei şi a celorlalte ramuri ale industriei uşoare. Producţia internă  a scăzut, din cauza comenzilor din ce în ce mai diminuate ale partenerilor străini, de aici şi rata tot mai crescută a şomajului de pe această piaţă a muncii şi consumul din ce în ce mai mic al respectivelor categorii de produse pe piaţa internă. Un cerc vicios, din care se speră a se ieşi cât mai curând.
Chiar şi în aceste condiţii, s-a reuşit, cu mari eforturi, să fie aduse laolaltă un număr total de 275 de producători şi importatori, din toată ţara, ocupând o suprafaţă de 6.500 de mp, în cinci locaţii de expunere din staţiunea Mamaia. Numărul, totuşi  mare, de participanţi, ca şi al saloanelor ocupate, ne demonstrează faptul că târgul se bucură de notorietate pe piaţa expoziţiilor, acest lucru datorându-se, în mare măsură şi seriozităţii firmelor expozante, care se prezintă, la acest eveniment, cu noile colecţii pentru sezonul ce urmează, cu produse de calitate şi preţuri atractive. Locaţiile expoziţionale sunt următoarele: Pavilion Expoziţional- parter (confecţii textile adulţi), Pavilion Expoziţional- etaj (tricotaje, confecţii, lenjerie, articole copii, decoraţiuni interioare), Restaurant Select (confecţii textile adulţi), Restaurant Aurora (încălţăminte şi marochinărie), Hotel Victoria (încălţăminte şi marochinărie), Tenis Club IDU (confecţii piele şi blană). Prin participarea la TINIMTEX, firmele expozante îşi vor putea prezenta noile colecţii de primăvară-vară şi, totodată, vor beneficia atât de comunicarea directă între producător şi comerciant, cât şi de posibilitatea de a analiza piaţa concurenţială. Programul de vizitare al târgului este: 16 – 20 februarie (orele 10.00-19.00) şi duminică, 20 februarie (orele 10.00-16.00).

Tendinţele sezonului

Anul 2011 se anunţă unul al tuturor posibilităţilor, în care energia şi spiritul libertăţii devin de-a dreptul „contagioase”. Primul lucru care trebuie ştiut despre tendinţele vestimentare ale noului an este că acestea mizează pe eliberarea corpului feminin de imperativele stilistice ale ultimilor ani (tocuri ultra-înalte, haine ultra-scurte sau ultra-mulate ş.a.m.d.). Vorbim acum de o moda „fluidă”, care îmbrăţişează delicat anatomia feminină şi care trimite, în acelaşi timp, la volumele maxi (şi principiile naturale) ale curentului hippie, din anii ’60-’70. Se va putea distinge orientarea vizibilă către confort, repere din trecut, dar şi exuberanţa cromatică. Culorile propuse de specialişti, pentru sezonul următor, au ca temă ”An Exotic Journey”, care se află sub semnul călătoriilor şi evadării, game cromatice inspirate de Asia, India, Peru şi Turcia.
Se vor purta materiale fluide, vaporoase, materiale naturale; satin, voal, bumbac, tricotaje, dantele, materiale cu printuri florale, dungi, animal print sau geometrice.
Pentru acest sezon ”must have”-uri sunt: fusta jupon, cămaşa masculină, pantalonii evazaţi, vesta kimono, ţinute monocrom.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top