Politic

Legea Pescuitului a obținut aviz favorabil în mai multe Comisii Parlamentare. Și ministerele Mediului și Agriculturii susțin proiectul

Inițiator al noii Legi a Pescuitului, deputatul liberal Bogdan Bola transmite că proiectul legislativ a obținut mai multe avize favorabile, atât din partea unor comisii parlamentare, cât și din partea a două ministere.

Bola își exprimă totuși dezamăgirea, în legătură cu votul negativ dat de Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din Senat, în condițiile în care membrii acesteia nu i-au invitat la dezbateri pe inițiatori.

Contrar presiunii, spuselor și dorințelor unora, proiectul Legii Pescuitului merge înainte, obținând aviz favorabil în Comisia Economică, Industrii și Servicii a Senatului (în unanimitate) și în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO. Pas cu pas, vom reuși să facem ordine în acest haos legislativ și să salvăm ce se mai poate…

Ba mai mult, Ministerul Mediului a transmis membrilor Comisiilor parlamentare că susține proiectul nostru de lege, comunicându-ne doar cinci completări pe care și le doresc la articolele din proiect. Iar ieri, surprinzător pentru unii, Ministerul Agriculturii ne-a transmis de asemenea că va emite un punct de vedere, în scris, în sensul SUSȚINERII Legii Pescuitului.

Din păcate, Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din Senat nu ne-a solicitat prezența la lucrările Comisiei pentru a explica ce ne dorim prin această Lege, motiv pentru care a dat un aviz negativ”.

Deputatul liberal face apel la toți colegii parlamentari să solicite explicații și amănunte cu privire la acest proiect înainte de a da un vot, chiar și în Comisii, pentru a înțelege mai bine scopul final – „o lege care să protejeze cu adevărat mediul, pescarii și fauna acvatică din România”.

Astăzi urmează să dezbatem proiectul în Comisia pentru Mediu a Senatului, una dintre cele trei comisii raportoare din Senat. Vom discuta și se vor propune amendamente, ceea ce este un lucru foarte bun – ar fi pentru prima oară când această ramură (cândva strategică) a economiei noastre va avea parte de o dezbatere deschisă și argumentată. Asta ne dorim! Doar așa vom reuși să dăm cu adevărat o lege benefică tuturor și nu doar <unora>”, a adăugat Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top