Actualitate

La Tulcea a avut loc Conferința regională privind managementul deșeurilor

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat joi, 29 octombrie a.c., la conferința regională „Analiza activităților în managementul deșeurilor 2020 – previziuni și proiecte 2021“, care a avut loc la sala „Toma Caragiu“ din incinta hotelului Delta din municipiu.

Evenimentul, organizat de Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și Revista Infomediu Europa, a reunit specialiști în domeniu din întreaga regiune.

„Consiliul Județean Tulcea a fost întotdeauna preocupat de situația deșeurilor în județul Tulcea, cu precădere a celor din zona Rezervației, acolo unde normativele europene ne impun o atenție deosebită acordată activităților cu impact asupra mediului înconjurător. Astfel, aș dori să vă aduc în atenție faptul că noi, Consiliul Județean Tulcea, am încheiat, în urmă cu trei ani, un proiect în valoare de 100 de milioane de lei pentru gestionarea deșeurilor din zona Deltei. Proiectul finanțat din fonduri europene, aflat acum în faza de monitorizare, a fost un real succes și sperăm să replicăm aceste investiții și în următoarea perioadă de accesare de fonduri europene“, a transmis, în deschiderea lucrărilor, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În acest sens, a mai adăugat domnia sa, soluții inovatoare propuse în ultimii ani, precum valorificarea energetică, constituie modele de urmat, exemple de bună practică pentru administrația publică. Reciclarea, reutilizarea, compostarea, concasarea, toate aceste metode de gestionare eficientă a deșeurilor reprezintă teme esențiale pentru discuțiile purtate în aceste zile la Tulcea.

„Este esențial ca astfel de discuții să se poarte cu cei care au coordonat foarte corect, spunem noi, accesarea fondurilor ce ne sunt puse la dispoziție din mecanismul financiar ITI Delta Dunării și cei care vor continua să asigure un  grad cât mai crescut al absorbției de fonduri în perioada imediat următoare. În final, vreau să vă felicit pentru inițiativa de a organiza, la Tulcea, aceasta conferință deosebit de importantă și să vă doresc mult succes în continuare!“, a mai spus președintele Teodorescu.

În cadrul discuțiilor purtate la sala de conferințe din municipiu, redactorul șef al revistei Infomediu (organizator al evenimentului), Stere Crețu, i-a solicitat președintelui Consiliului Județean o mai mare implicare a Uniunii Consiliilor Județene din România în ceea ce înseamnă gestionarea corectă a deșeurilor. Ca răspuns, președintele Teodorescu l-a asigurat de toată susținerea sa și a solicitat un material scris pe care va urma să îl prezinte în următoarea ședință a structurii naționale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top