Actualitate

Cele 10 proiecte ale primarului ales al comunei Ceamurlia de Jos, Dumitru Stan

Dumitru Stan a fost ales primar al comunei Ceamurlia de Jos după ce o bună bucată de vreme a îndeplinit funcția de viceprimar cu atribuții de primar. Votul din 27 septembrie îl responsabilizează și, totodată, îi încredințează un mandat în care să pună în aplicare proiectele promise.

Lista obiectivelor pe care și le propune Dumitru Stan cuprinde 10 direcții:

 1. Voi face toate demersurile pentru a înființa un dispensar medical în Ceamurlia de jos, cu spațiu special amenajat pentru un cabinet stomatologic. Una dintre prioritățile noastre trebuie să fie sănătatea cetățenilor.
 2. Micii producători individuali ar putea da valoare adăugată muncii lor dacă ar avea unde să-și valorifice producția. O piață agroalimentară îi va ajuta să își desfacă produsele și să le comercializeze la un preț mai bun.
 3. Și copiii și tinerii trebuie să se bucure mai mult de activități în aer liber. Voi amenaja un teren multifuncțional în localitatea Lunca, unde vor putea fi practicate mai multe tipuri de sport.
 4. Iluminatul public din întreaga comună trebuie să devină mai modern și mai eficient din punct de vedere energetic. Proiectul nostru este pregătit pentru depunere, așteptăm doar deschiderea apelului pentru a obține finanțarea.
 5. Îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor depinde în mare măsură și de serviciile de utilitate publică la care au acces. Voi finaliza rețeaua de canalizare în așa fel încât toți locuitorii să își poată crea condiții decente în gospodărie. După această etapă, vom obține bani europeni pentru ca toate străzile pietruite să fie asfaltate.
 6. Turismul este un domeniu care se dezvoltă în toată zona în ultimii ani și spre care se orientează tot mai mulți locuitori și mici întreprinzători. De aceea, consider că administrația locală trebuie să acorde importanță acestui sector economic, prin investiții în infrastructura turistică:
 • Realizarea unei zone de debarcare pentru ambarcațiuni în localitatea Lunca
 • Amenajarea unei zone de campare și parc de rulote
 • Înființarea unui punct de informare turistică ce va avea ca rol promovarea comunei, a ofertelor turistice și a micilor producători locali
 • Lotizarea terenurilor aflate pe malul apei și concesionarea lor către localnicii interesați să dezvolte proiecte în turism
 1. Dezvoltarea infrastructurii, sănătății și turismului vor crește gradul de atractivitate al comunei, oferind noi oportunități pentru investiții ce vor genera, la rândul lor, noi locuri de muncă pentru tineri.
 2. Voi continua să vin cu măsuri de sprijin pentru persoanele vârstnice, pentru cele aflate în dificultate și pentru familiile vulnerabile.
 3. Voi oferi întregul sprijin al primăriei pentru investiții în educație, prin care să fie asigurate cele mai bune condiții de studiu în școlile din Lunca și Ceamurlia de Jos.
 4. Spațiile publice – parcurile, străzile, cimitirele – vor avea în permanență un aspect îngrijit și voi găsi soluții inclusiv pentru curățarea vegetației în gospodăriile nelocuite și proprietățile abandonate.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top