Opinii

La Saraiu vor fi instalate sisteme de producere a biogazului

Administraţia locală din Saraiu are în vedere pentru anul 2009 achiziţionarea unor instalaţii performante de producere a biogazului.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Acest proiect este benefic dacă ne gândim la utilizarea biogazului în unităţile de învăţământ, dar şi în celelalte instituţii ale comunei. Scopul iniţiativei esteacela de a fi evitată producerea unei catastrofe în şcoli sau grădiniţe. Edilul Vasile Băjan consideră că folosirea combustibilului solid poate fi considerată o adevărată “bombă cu ceas”. Acesta a declarat pentru reprezentanţii mass-media: „Ne-am gândit să montăm instalaţii de producere a biogazului pentru a evita producerea vreunei nenorociri în şcoală sau în grădiniţă. La unităţile de învăţămînt din comună folosim combustibilul solid şi e o adevărată bombă cu ceas să continuăm folosirea aceluiaşi sistem în continuare”. Reprezentanţii Primăriei consideră că siguranţa cetăţenilor va fi sporită cu ajutorul instalaţiilor  pentru producerea energiei electrice pentru încălzire.

De asemenea, edilul comunei a mai precizat că este prematură evaluarea costurilor implicate într-o asemenea investiţie: “Deocamdată nu se pot preciza costurile pe care le implică aceste tipuri de instalaţii, însă administraţia locală speră să le achiziţioneze în curând”, a conchis edilul Vasile Băjan.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top