Opinii

La Peștera s-au plantat fapte bune

Zece mii de puieți de copaci vor împiedica efectele inundațiilor și viscolului 

Comuna Peștera s-a îmbogățit în această primăvară cu o perdea forestieră formată din zece mii de puieți de glădiță și sălcioară, acesta fiind cel mai recent act din efortul primarului Valentin Vrabie, al locuitorilor comunei Peștera și al voluntarilor de a diminua efectele dezastruoase pe care inundațiile ori viscolul ultimilor ani le-au avut în zona sus-amintită.

  „Plantăm fapte bune”, se numește proiectul ambițiosului primar care a îndrăznit să transforme în realitate un proiect național care până atunci nu reușise să evadeze de pe hârtie. Planul primarului, al locuitorilor comunei Peștera și al celor trei sute de voluntari ce li s-au alăturat este de a planta anual 30.000 – 40.000 de metri pătrați de pădure, astfel încât de pe urma acestei investiții în viitor să profite mai ales copiii, viitorii adulți, ce vor primi moștenire o avere a cărei lipsă este resimțită în zilele noastre prin deșertificare sau prin fenomenele meteo extreme. Primarul Vrabie, inginer- silvicultor prin formare profesională, a considerat implicarea în acest proiect o datorie față de comunitatea pe care o administrează, dar mai ales față de el însuși și de idealurile tinereții sale. Perdeaua forestieră proaspăt plantată acoperă zona dintre Peștera și Izvoru Mare, acolo unde abundența îngrijorătoare a căderilor de zăpadă din ultimii ani a provocat mari neajunsuri oamenilor din cele două localități.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top