Actualitate

La Pantelimon a avut loc Festivalul Ulmetum – Eroii din Pădurea de Ulmi

În perioada 22-24 septembrie, lângă cetatea din Pantelimon, județul Constanța, a avut loc prima ediție a Festivalului Ulmetum – Eroii din Pădurea de Ulmi, eveniment care s-a bucurat de participarea a peste 4000 de persoane, în special din Constanța și București. Conform organizatorilor, acesta a fost un bun prilej de popularizare a sitului arheologic și a atracțiilor turistice din zonă.

Primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu, a vorbit despre acest festival ca despre un vis devenit realitate, o dorință care s-a împlinit după 5 ani, „cu multe suișuri și coborâșuri, cu multe întâlniri”, pentru a facilita organizarea lui. Primarul își dorește ca aceasta să fi fost doar prima ediție, iar edițiile următoare să atragă și mai mulți participanți, adulți și copii, și să crească de la an la an.

„Festivalul este important pentru comunitate pentru că avem această cetate, avem această șansă ca Pantelimon să beneficieze de acest edificiu, pe care alte comune nu îl au. Acest lucru ne oferă istorie, ne dă continuitate, iar copiilor noștri le dă șansa să aibă dorința de a afla despre trecutul strămoșilor noștri. Festivalul va merge din bine în mai bine, pentru că merităm. Comuna Pantelimon merită să fie cunoscută și prin această cetate. Locuitorii comunei noastre trebuie să fie mândri, trebuie să se implice, să cunoscă istoria și să aducă tradițiile care încă mai sunt vii, să le expună și să le facem cunoscute tuturor”, a declarat primarul Costel Armășescu, pentru Dezvăluiri.

Evenimentul a oferit demonstrații istorice, ateliere de meșteșuguri tradiționale și oportunități educative pentru copii. Copiii care au ajuns la festival au avut parte de un weekend inedit, în care au învățat să tragă cu arcul, și-au confecționat singuri podoabe, au aflat povești despre istoria locului și a Cetății Ulmetum și au participat la numeroase concursuri și spectacole. Organizatorii au subliniat că acest festival reprezintă doar începutul unei serii de acțiuni menite să transforme regiunea centrală a județului Constanța într-o destinație turistică atractivă, valorificând patrimoniul natural și cultural.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top