Actualitate

Modernizarea bisericii din Runcu, comuna Pantelimon, a fost terminată

Modernizarea bisericii din Runcu, comuna Pantelimon

Modernizarea bisericii din Runcu, comuna Pantelimon a ajuns la final. Primarul Costel Armășescu a oferit o declarație privind aceste lucrări importante, menite să îmbunătățească atât aspectul cât și funcționalitatea lăcașului de cult.

„Avem bucuria de a vă anunța faptul că am finalizat un proiect important pentru comunitatea noastră – renovarea Bisericii Sfântul Nicolae din sat Runcu, comuna Pantelimon.

Acest lăcaș de cult, cu o istorie îndelungată și o valoare spirituală de neprețuit a avut nevoie de sprijinul nostru pentru a putea fi restaurată și păstrată pentru generațiile viitoare”, a spus Costel Armășescu.

Iată principalele lucrări realizate la biserica din Runcu:

 1. Verificarea acoperișului și înlocuirea foilor de tablă: Echipa de specialiști a verificat acoperișul bisericii și a înlocuit foile de tablă deteriorate. De asemenea, au fost reparate jgheaburile și burlanele lipsă.
 2. Vopsirea paziei cu vopsea albă: Pazia bisericii a fost vopsită cu o vopsea albă, conferind un aspect proaspăt și curat.
 3. Hidroizolație și glafuri albe la ferestrele turlelor: Pentru a preveni infiltrarea apei, s-a aplicat hidroizolație la ferestrele turlelor. De asemenea, au fost montate glafuri albe pentru un finisaj estetic.
 4. Montarea tavanelor de gips-carton în interiorul turlelor: Pentru a îmbunătăți acustica și aspectul interior, s-au montat tavane de gips-carton în turle.
 5. Reparații și zugrăveli în interiorul turlelor: Spațiul interior al turlelor a fost renovat, iar zugrăveala a fost refăcută.
 6. Zugrăveli complete la exteriorul bisericii, centralei termice și grupului sanitar: Fațada bisericii, precum și celelalte clădiri conexe, au fost zugrăvite integral.
 7. Reparații și tencuieli decorative la soclu: Soclul bisericii, al centralei termice și al grupului sanitar a fost reparat și a primit o tencuială decorativă.
 8. Refacerea soclului gardului deteriorat și vopsirea gardului, a porții de intrare și a clopotniței: Gardul bisericii a fost restaurat, iar elementele de acces au fost vopsite.
 9. Extinderea trotuarului din beton în jurul bisericii: Pentru a asigura acces facil și sigur, s-a extins trotuarul din beton în jurul bisericii.
 10. Montarea bordurilor trotuarului perimetral al clădirii bisericii: Bordurile au fost montate pentru a delimita trotuarul și a oferi un aspect ordonat.
 11. Trotuar din pavele cu borduri între clădirea bisericii și grupul sanitar: Pentru o estetică plăcută, s-a amenajat un trotuar din pavele.
 12. Refacerea pavajului în curtea bisericii, a aleii către scări și a pavajului scărilor și intrării în biserică: Spațiile exterioare au fost reabilitate, iar pavajul a fost refăcut.

Primarul Costel Armășescu a subliniat importanța acestor lucrări și a mulțumit comunității pentru sprijinul acordat. Biserica din Runcu va continua să fie un loc de rugăciune și comuniune pentru toți credincioșii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top