Actualitate

Agigea, în top 3 UAT-uri pentru educație în Dobrogea

Agigea, în top 3 UAT-uri pentru Educație în Dobrogea

Agigea, în top 3 UAT-uri pentru educație în Dobrogea, a fost concluzia reprezentanților Băncii Mondiale. Aceștia s-au întâlnit cu autoritățile locale, pentru a discuta despre demararea proiectului “Învățământ în Sistem Integrat” la Școala Gimnazială “Ion Borcea”. Această inițiativă este rezultatul semnării unui contract de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a declarat că este mândru că Agigea are o infrastructură de educație de top.

Clasarea în top 3 este cu atât mai meritorie cu cât au fost luate în discuție 135 de unități școlare vizitate de reprezentanții Băncii Mondiale. Acest succes se datorează investițiilor semnificative în educație, care au transformat sistemul de învățământ local.

Printre realizările notabile se numără:

  • Școala Nouă: O instituție unică în Dobrogea, dotată cu facilități moderne și resurse educaționale de ultimă generație.
  • Grădinițe moderne: Agigea dispune de trei grădinițe moderne, oferind copiilor un mediu propice dezvoltării armonioase.
  • Creșa “Albă ca Zăpada”: O opțiune de calitate pentru părinții care lucrează, asigurând îngrijire și educație pentru cei mici.
  • Centrul de Zi: Un loc unde elevii ce provin din familii aflate în dificultate primesc sprijin educațional, consiliere psiho-socială și servesc două mese calde pe zi

De asemenea, programele educaționale susținute constant de administrația publică includ transport școlar, uniforme, ghiozdane și rechizite. Aceste eforturi au demonstrat că dacă ai determinare, străduință și profesionalism, orice este posibil în domeniul educației. UAT Agigea continuă să fie un exemplu de succes pentru alte comunități locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top