Opinii

La Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan organizează şedinţe publice

La Nicolae Bălcescu, schimbarea viceprimarului şi, ulterior, a prefectului, au tulburat apele timp de câteva zile bune. Viorel Bălan, şeful administraţiei locale a fost implicat într-un scandal cu alcool, maşini şi jurnalişti, viceprimarul Nicolae Ciocănete ba era, ba nu mai era în funcţie, iar Dumitru Timofte, fostul viceprimar al comunei, a început să se prezinte deodată, ca fiind primarul interimar al localităţii Nicolae Bălcescu.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

De ce? Pentru că la jumătatea lunii decembrie, practic la cererea localnicilor, acesta a fost destituit din funcţie cu 12 voturi „pentru”, din cele 14 ale consilierilor locali. Cetăţenii au fost nemulţumiţi şi s-au revoltat împotriva lui Timofte din cauză că acesta le-ar fi luat cu japca terenurile din comună. Atât primarul, cât şi consilierii, au aşteptat ulterior, perioada legală de 30 de zile, perioadă în care la Primărie nu a ajuns nici o sesizare, sau plângere. În aceste condiţii, a fost ales noul viceprimar, Nicolae Ciocănete. Două săptămâni mai târziu s-a trezit şi Culeţu, cu un picior afară din biroul de prefect, să tirmită o hotărâre prin care acţionează  în instanţă decizia primarului Consiliului Local. Asta în condiţiile în care, dacă îl întrebi acum pe Culeţu, se jură că nu ştie despre ce e vorba şi că cineva i-ar fi furat ştampila (cu tot cu semnătură) şi ar fi aplicat-o pe hotărârea respectivă. Şi ce-ar fi mers mai bine într-o asemenea situaţie, dacă nu un accident în care să fie implicaţi şi viceprimarul, şi primarul? Iată ce a declarat Viorel Bălan, referitor la incident: „E atât de evident că a fost o înscenare… În primul rând, noi am fost opriţi la o distanţă mai mare decât locul propriu-zis, deci dacă eram răuvoitor aş fi putut să spun că nu au nici un fel de probă pentru a ne reţine. Şi aveam dreptate. În al doilea rând, nu eram eu la volan, iar cele câteva ziare care au prezentat <<accidentul>>, au insistat, nu ştiu din ce motive, să mă prezinte pe mine ca şofer. Şi nu în ultimul rând, nu ştiu cum se face, dar presa mă aştepta acolo. Deci o echipă a unei televiziuni constănţene era deja acolo, dinainte ca noi să ajungem, lucru care mi se pare, puţin spus, dubios”.

Cât despre Timofte, Nicolae Ciocănete a mărturisit că acesta a fost nu o dată alungat de oameni în timpul şedinţelor, pentru că mai mereu acţiona în dezinteresul cetăţenilor. Pentru a nu mai exista probleme de acest fel şi piedici puse în faţa desfăşurării proiectelor, primarul Viorel Bălan a hotărât ca de acum încolo, toate şedinţele să fie ţinute într-un spaţiu public, unde să poată lua parte şi cetăţenii şi astfel, cei care până acum votau în dezinteresul lor, să schimbe de drum şi să aibă ca prioritate bunăstarea localităţii.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top