Opinii

La iniţiativa lui Dumitru Bocai, Nazarcea şi Culmea vor deveni localităţi

Dumitru Bocai, primarul localităţii Ovidiu se gândeşte serios la soluţii viabile pentru obţinerea statutului juridic pentru grupurile sociale Nazarcea şi Culmea. Astfel, cu sprijinul edilului şi al lui Constantin Chirilă, candidatului PD-L pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul nr.4, cei 1300 de locuitori ai acestor zone vor cunoaşte bunăstarea şi modernizarea condiţiilor de viaţă.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Motivele pentru care Dumitru Bocai este de părere că acest obiectiv nu mai poate suporta amânare, sunt indiscutabil întemeiate. Primarul localităţii Ovidiu consideră ca fiind cel mai important faptul că deşi au contribuit la formarea acestor comunităţi care aparţin de oraş, oamenii din Nazarcea şi Culmea trăiesc în două grupuri sociale nu beneficiază de nici un statut juridic. Pe de altă parte, deşi aceştia trăiesc în condiţii specifice mediului rural, oamenii sunt nevoiţi să plătească taxele şi impozitele pe care le suportă şi orăşenii. Nicidecum cel mai lipsit de importanţă este şi faptul că lipsa unui statut juridic împiedică accesarea fondurilor europene şi, implicit, îmbunătăţirea şi modernizarea condiţiilor de trai pentru cei 1300 locuitori din Nazarcea şi Culmea. 

Dumitru Bocai, primarul localităţii Ovidiu, a mai avut o astfel de iniţiativă şi în 2004 când a candidat întâia oară pentru funcţia de edil, drept pentru care, cunoscând legislaţia şi procedeele ce trebuie urmate, acesta este de părere că, prin colaborarea cu viitorul deputat, Constantin Chirilă, obiectivul se va materializa mult mai uşor.

Administraţia locală din Ovidiu a modernizat recent instituţiile de învăţământ din Nazarcea, unde locuiesc 400 de copii. Primăria mai suportă la ora actuală şi transportul celor 50 de copii din Culmea. O parte dintre aceştia studiază în Nazarcea, iar alţii în Ovidiu. Dumitru Bocai a sigurat deja familiile şcolarilor că problema transportului va fi soluţionată chiar şi în cazul în care Guvernul nu va pune la dispoziţia localităţii autoturismele necesare deplasării copiilor. Primăria are în plan achiziţionarea a două microbuze care vor fi utilizate în acest scop.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top