Opinii

George Cojocaru înfruntă Guvernul, pentru dezvoltarea oraşului Murfatlar

Oraşul Murfatlar reprezintă una dintre cele mai potente zone industriale din Dobrogea.

 

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Din fericire, sau din păcate localitatea este înconjurată de întinderi de viţă de vie. Din fericire, pentru că Murfatlar este un brand vestit şi onorant. Din păcate pentru că actuala guvernare s-a pus de-a curmezişul de fiecare dată când a venit vorba de posibila dezvoltare a oraşului.

Una dintre principalele probleme ale locuitorilor din Murfatlar este lipsa locurilor de casă. George Cojocaru, primarul oraşului, a încercat să găsească nenumărate soluţii pentru a rezolva problema lipsei spaţiilor locative pentru construirea caselor, dar, dat fiind faptul că oraşul este înconjurat de culturile viţei de vie, obstacolul a rămas deocamdată de netrecut. Cu toate acestea, conform spuselor edilului, soluţii ar exista, dacă, desigur, Guvernul şi-ar întoarce privirea şi către oraşul Murfatlar.

Spre exemplu, administraţia locală ar putea obţine teren de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Viti-Vinicolă Murfatlar sau de la Ministerul Apărării. În împrejurimi acesta deţine suprafeţe imense, dar aceste posibilităţi nu pot deveni realitatea momentan, pentru că nu există susţinerea unui parlamentar. Iată un motiv pentru care edilul George Cojocaru se bazează pe sprijinul viitorului deputat Constantin Chirilă, pentru a asigura bunăstarea locuitorilor din Murfatlar.

Până acum, toate solicitările şi insistenţele primarului localităţii au rămas fără răspuns. Nepăsarea şi indolenţa de la MAp, care are în zonă un poligon de 225 ha, s-au materializat în continuarea lipsei unei suprafeţe de minim 68 ha (cât ar fi trebuit să “cedeze” ministerul) pentru construirea caselor, chiar şi în extravilanul localităţii. Primarul George Cojocaru are în proiect extinderea intravilanului, nu numai pentru asigurarea construirii mai multor gospodării, ci şi pentru realizarea unui parc industrial şi a unor obiective de utilitate publică. Iată, deci, cum administraţia locală este împiedicată, cel puţin pentru moment, să demareze proiectele de dezvoltare şi modernizare ale oraşului Murfatlar, o zonă cu un potenţial sporit. Lehamitea celor din minister a culminat, în urma primirii mai multor adrese din partea primăriei, (prin care era solicitată şi o suprafaţă de 7,5 ha teren din cadrul Cazărmii 342, ocupat de minister fără vreo bază legală), cu un răspuns sec: “Se fac măsurători!”. Şi probabil se tot fac, pe nervii şi munca administraţiei locale din Murfatlar, pentru că o soluţie viabilă, încă nu a venit din partea celor de la Bucureşti. 

 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top