Actualitate

La început de călătorie spre Munții Pădurea Neagră, jurnalistul Kieran Alger, maratonistul Dunării, a salutat călduros autoritățile și locuitorii județului Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, s-a întâlnit sâmbătă, 25 iunie, cu jurnalistul britanic Kieran Alger, sosit la Tulcea pentru a începe ceea ce el însuși a numit cea mai mare provocare a vieții sale, și anume realizarea unui maraton pe traseul Dunării, pornind de la vărsarea fluviului în Marea Neagră până la izvoare, în Munții Pădurea Neagră.

Vicepreședintele Mihai Huleni i-a adresat oaspetelui un călduros „Bun venit!” declarând cu acest prilej că vizita acestuia constituie o mare onoare atât pentru conducerea județului, cât pentru locuitorii săi.

„Noi, locuitorii acestui județ, și în general românii, suntem recunoscuți ca fiind foarte ospitalieri și asta pe bună dreptate, întrucât ne dorim ca toți cei care vin pe aceste meleaguri să fie întâmpinați și tratați cum se cuvine, bucuria și satisfacția lor la final fiind împlinirea noastră.

M-ați întrebat ce are județul Tulcea mai de preț. Pentru mine, personal, răspunsul e amplu și greu de cuprins în câteva cuvinte: geografic vorbind, se poate mândri cu multe lucruri, cum ar fi Delta Dunării, giuvaerul zonei noastre, munți, mare, câmpii, mânăstiri, cetăți și alte monumente istorice, dar și cu patrimoniul uman, care este de neprețuit, aici conviețuind în armonie mai mult de 14 comunități etnice.

Avem realmente cu ce ne mândri și suntem bucuroși să împărtășim toate acestea cu dumneavoastră și cu toți cei care ne vizitează. Vă mulțumim că v-ați propus să începeți frumoasa dumneavoastră aventură de aici, de la noi, și astfel să promovați mirificul nostru ținut, și vă doresc să vă bucurați din plin de locurile și oamenii pe care îi veți întâlni pe parcursul șederii în județul Tulcea și, bineînțeles, mai departe”, a declarat, în acest sens, reprezentantul conducerii Consiliului Județean Tulcea.

Kieran Alger, jurnalist independent, scriitor și cunoscut maratonist britanic, s-a arătat deosebit de încântat de primirea de care a beneficiat din partea gazdelor tulcene, adăugând faptul că: „Deși această călătorie a fost planificată minuțios și cu mai mult timp în urmă, am pornit la drum cu o oarecare teamă întrucât este vorba de un periplu de 70 de zile de alergare prin multe țări străine, prin locuri pe care nu le cunosc, și deși aceste aspecte constituie, totodată o mare provocare, mărturisesc că am fost cuprins pe alocuri de teama de necunoscut.

Însă primirea extraordinară de care am avut parte aici  a făcut ca acest început de călătorie să fie minunat și, în mod cert, mi-a dat un imbold pentru a merge cu mult mai mult curaj înainte spre a realiza ceea ce mi-am propus. Sunt sigur că va fi grozav să văd în drumul meu locuri unice, oameni deosebiți și ospitalieri, cum am întâlnit deja la Tulcea, să străbat nu numai mile, ci și culturi, civilizații și popoare cu tot ceea ce au acestea mai de preț.

Vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce-am văzut, simțit și trăit aici și poate în perspectivă voi scrie o carte în care voi, tulcenii, vă veți regăsi, fără doar și poate, la loc de cinste”.  

După întâlnirea cu vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Huleni, maratonistul a vizitat orașul Sulina, și implicit borna zero a călătoriei sale – locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, iar mâine, 26 iunie, acesta va porni către Isaccea, apoi spre Brăila și mai departe, pe cursul Dunării, marcându-și astfel debutul în curajoasa aventură ce va însuma la final aproximativ 2000 de mile parcurse și 70 de zile de Dunăre și provocări.       

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top